maanantai 20. tammikuuta 2014

Lämmittävä kanakeitto

Ulkona pakkasta melkein 20 astetta! Teetä on tullut litkittyä jo päivän kiintiö täyteen. Jotenkin myös tuntuu naurettavalta laittaa pitkähihaisen paidan ja villapaidan päälle vielä lämmin aamutakki. Joten jotain poskille punan nostattavaa ruokaa pitää saada! Tietysti lasi punkkua voisi toimia. Jotenkin väsyneenä maanantai-iltana se tuntuu huonolta vaihtoehdolta. Ollaan sitä niin suomalaista!
Tätä keittoa olen syönyt ensimmäistä kertaa mökillä vuosia sitten äitin valmistamana. Sen jälkeen tätä on tullut tehtyä useaan otteeseen ja yleensä talvisin. Tämä on naurettavan helppo ja nopea valmistaa, joten täydellistä arkiruokaa.


Kanakeitto

 

2 pussia Pirkka kasvissuikaleita (250g pussi)
400g broilerin fileepihvejä
n. 2 rkl kanafondia
1-2 rkl soijaa
1/2 pakettia Koskenlaskija sulatejuustoa
mustapippuria
suolaa
currya
vettä

Laita kattilaan vettä kiehumaan.
Pilko, paista pinnat ja mausta broilerit suolalla ja pippurilla. Ei siis tarvitse paistaa täysin kypsiksi.
Laita kiehuvaan veteen kasvissuikaleet, fondi, soija ja broilerit.
Anna kiehua noin 5 minuuttia minuutin.
Lisää sulatejuusto muutamana palasena. Lisää reilusti mustapippuria.
Maistele ja lisää tarvittaessa fondia, soijaa, suolaa tai mustapippuria.
Keitto on valmista kun sulatejuusto on sulanut kokonaan. Ja tietysti myös muiden ainesten olisi hyvä olla kypsiä...
Tarjoillaan ruisleivän kanssa. Tietty.

Kanafondin tilalla voi käyttää kanaliemikuution.
Itse tykkään että keitto on pippurisen tulinen, joten pippuria voi rouhia sekaan reilusti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti