lauantai 1. helmikuuta 2014

Chili-pekonipasta

Safkaa - Parempaa arkiruokaa -keittokirjasta todella hyvä pasta, joka valmistuu varsin nopeasti. Kannattaa huomioida suolan määrässä parmesaani. Itse lykkäsin sitä vähän tuohon päälle, olisin raastanut sekaan jos se olisi sallittua meillä... Hyvin näytti herroille maistuvan ilmankin. Ja ei mulla mitään oksia ollut, laitoin mausteet pussista.


Chili-pekonipasta 

 

n. 150g pekonia
3 rkl oliiviöljyä
1 chili
2 valkosipulinkynttä
1/2 keltasipulia
1 dl valkoviiniä
tinjamin- ja rosmariininoksa
laakerinlehti
1 dl sokeriherneitä (tuoreita tai pakastettuja)
2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria
400-500 g tagliatellea
(100 g parmesaania)

Viipaloi pekoni ja paista rapeaksi. Laita laitaselle talouspaperia ja pistä kypsät pekonit siihen odottelemaan.
Pilko sipulit ja chili (poista siemenet).
Kaada paistinpannulle oliiviöljy ja freesaa chilejä ja sipuleita muutaman minuutin.
Kaada sekaan valkoviini, yrtit ja herneet.
Anna porista miedolla lämmöllä noin 5 minuttia.
Ota yrtit pois pannuslta (jos siis käytit oksia).
Lisää kerma ja kiehauta.
Heitä pekonit sekaan ja mausta suolalla ja pippurilla.
Tarkasta maku, se saa olla melko voimakas ennen pastan lisäämistä.
Lisää siis kypsä, valutettu pasta kastikkeen sekaan.
Halutessasi raasta sekaan parmesaania.

Mmmm...kastiketta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti