lauantai 15. helmikuuta 2014

Muorin munakasrulla

Ystäväni muori teki meille tätä Sysymässä varmaan 10 vuotta sitten. Oli ensimmäinen kerta kun moista herkkua maistoin ja tietysti piti jälkikäteen pyydellä reseptiä. Tämän seuraksi tulee tehtyä usein joku ihan perus salaatti. Herra Nakki taisi syödä myös paahtoleivän päällä.


Muorin munakasrulla

 

6 munaa
6 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
suolaa

Vatkaa munat, lisää maito, jauhot ja suola. Sekoita.
Kaada uunipellille ja paista 200 asteessa 20-30 minuttia.

Kypsänä näyttää pannukakulta

Täyte

200g jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1/1-1 paprikaa
1-2 rkl vehnäjauhoja
2 dl kermaa
mustapippuria
suolaa
vasikanfondia
basilikaa tai jotain muuta yrttiä

Ruskista jauheliha ja mausta pippurilla ja suolalla.
Lisää sekaan pilkotut sipulit ja sekoittele hetken.
Lisää pilkotut paprikat ja vehnäjauhot. Sekoita.
Lisää kerma ja loraus fondia. Munakas ei itsessään juuri maistu, joten tässä saa olla ihan kunnolla makua.
Anna hautua noin 10 minuttia ja lisää lopuksi yrtit.

Lisää täyte munakkaan päälle ja kääri rullalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti