lauantai 8. helmikuuta 2014

Carnitas tacot

Ystäväpariskunnan kanssa kokkailtiin heidän joululahjaksi saamastaan keittokirjasta (Jonas Cramby: Texmex alusta alkaen) samanlainen setti uutenavuotena. Nyt samaa piti testata kotona. Täydellistä ruokaa viikonloppuun. Liha marinoitumaan edellisenä iltana ja aamupalan jälkeen pataan muhimaan. Nälän lähestyessä tunnissa tekee tortillat, salsan ja guacamolen. Voin kertoa että oli aivan törkeän hyvää. Ja toi nimi saattaa olla Carnita tai Carnitas, en oikein päässyt selvyyteen. Uskon että sillä nyt ei ole kuitenkaan niin valtavaa merkitystä tässä.



Carnitas


1 kg porsaan kasleria
Fuego spice mixiä (ohjeessa luki 2 rkl, minä laitoin koko setin)
(Fuego spice mix: 3 rkl paprikajauhetta, 1 tl cayennepippuria, 1 tl valkopippuria, 1 rkl mustapippuria, 1 rkl valkosipulijauhetta, 1 rkl chilijauhetta, 1 rkl kuivattua oreganoa, 1 rkl suolaa)
1 limetti
1 appelsiini
1 rkl soijakastiketta
1 tl juustokuminaa
5 valkosipulinkynttä

1/2 l coca-colaa (ei kevyttä)

Paloittele liha reiluiksi paloiksi ja hiero niihin fuego spice mixiä.
Purista päälle limetin ja appelsiinin mehut ja lisää soijakastike sekä juustokumina.
Hienonna valkosipuli ja lisää sekaan.
Anna maustua vähintään tunnin, mieluiten seuraavaan päivään.

Ota lihat marinadista ja ruskista ne erissä. Kannattaa laittaa ruskistetut lihat pataan.
Kaada marinadin loput takaisin ruskistettujen lihojen joukkoon.
Kaada sekaan coca-cola.
Anna hautua VÄHINTÄÄN 2 tuntia miedolla lämmöllä kannen alla. Meillä sai hautua 4 tuntia.
Lisää tarvittaessa nestettä.


Ota loppuvaiheessa kansi pois ja keitä kokoon, kunnes liha on hajoavan mureaa.
Kasaa letun päälle lihaa ja kastikkeita ja kääräise tacoksi. 


Huom! Tein samalla mausteseoksen määrällä 1,7 kg kaslerin ja tuli oikein hyvä. Lisäsin vaan nesteiden määrää marinadissa. Eli mausteseoksen määrä oman maun mukaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti