Tortillat
noin 16 suurta (20cm)
noin 30 pintä (10cm)
1,4 l vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
50g voita
6 dl lämmintä vettä
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Palloittele voi ja lisää joukkoon.
Lisää lämmintä vettä vähitellen ja sekoita tasaiseksi.
Vaivaa taikinaa noin 2 minuttia.
Laita taikinakulhon päälle kostea pyyhe / kelmu+pyyhe ja anna levätä n. 20 minuttia.
Taikinan levättyä jaa se paloihin ja pyörittele palloja.
Kaulitse pallot jauhotetulla alustalla pyöreiksi tortilloiksi.
Paista kuivalla paistinpannulla noin 30 sekunttia puoli.
Vinkkejä!
Paistoimme koko kasan lautaselle pyyhkeen sisään ja säilyivät hyvin lämpiminä.
Seuraavana päivänä nopea pyöräytys pannulla.
Myös kokeiltu onnistuneesti säilyttää osa taikinasta palloina kelmun alla jääkaapissa seuraavaan päivään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti