keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Tuorehernekeitto

Tätä on pitänyt valmistaa ties kuinka monta vuotta. Herra Nakki puhui keväällä syöneensä tätä lounaalla ja kehui hyväksi. Googlettelun jälkeen mikää resepti ei tuntunut sellaisenaan hyvältä, niin päädyin tälläiseen versioon. Tämän tein pakasteherneistä, koska tuoreet herneet maksavat vielä hunajaa ja syön liskoset mielummin sellaisinaan. Pitää kyllä loppukesästä testata ihan niistä oikeasti tuoreista herneistä. Reseptin määristä syötiin päivällinen ja riitti vielä hyvin seuraavan päivän lounaiksikin.



Tuorehernekeitto

 

1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
öljyä
4 pussia pakasteherneitä
n. 4 dl vettä
loraus kasvisfondia
2 rkl ranskankermaa
chilirouhetta, suolaa ja mustapippuria

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää pilkotut sipulit ja kuullota niitä hetki.
Lisää herneet ja vettä sen verran että herneet peittyvät. Lorauta sekaan kasvisfondia / 1 liemikuutio.
Keitä hiljaisella lämmöllä 20 minuuttia.
Soseuta, lisää ranskankermaa, chilirouhetta, suolaa ja mustapippuria ja maistele.
Halutessasi tarjoile ranskankermasilmän kanssa.

Tein lisäkkeeksi paahdettuja leipiä:
Viipaleet kuumalle paistinpannulle, pintaan öliiviölyä, suolaa ja pippuria.
Paahtamisen jälkeen pintaa voi vielä hieraista valkosipulinkynnellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti