Tuorehernekeitto
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
öljyä
4 pussia pakasteherneitä
n. 4 dl vettä
loraus kasvisfondia
2 rkl ranskankermaa
chilirouhetta, suolaa ja mustapippuria
Kuumenna öljy kattilassa. Lisää pilkotut sipulit ja kuullota niitä hetki.
Lisää herneet ja vettä sen verran että herneet peittyvät. Lorauta sekaan kasvisfondia / 1 liemikuutio.
Keitä hiljaisella lämmöllä 20 minuuttia.
Soseuta, lisää ranskankermaa, chilirouhetta, suolaa ja mustapippuria ja maistele.
Halutessasi tarjoile ranskankermasilmän kanssa.
Tein lisäkkeeksi paahdettuja leipiä:
Viipaleet kuumalle paistinpannulle, pintaan öliiviölyä, suolaa ja pippuria.
Paahtamisen jälkeen pintaa voi vielä hieraista valkosipulinkynnellä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti