Karjalan kauraleipä
3 dl kaurahiutaleita
1 l vettä
1 rkl suolaa
1 pala hiivaa
n.2 l vehnäjauhoja
Sekoita kaurahiutaleet, vesi ja suola keskenään isossa kulhossa ja anna seistä tunnin.
Liota hiiva pieneen määrään vettä ja sekoita taikinaan.
Sekoita myös jauhot sekaan esim. lastalla.
Peitä kulho liinalla ja anna kohota tunnin.
Taikinasta voi muotoilla märillä käsillä pellille kaksi pitkulaista leipää tai käyttää vuokia. Itse tein kuvassa näkyvän leivän pitkulaiseen kakkuvuokaan ja toisen leivän pieneen uunivuokaan. Paista 200 asteessa noin tunnin.
Pakastin toisen leivän kahdessa osassa ja toimi hyvin pakastuksenkin jälkeen. Varsinkin paahdettuna, tai avokadoherkkuleipänä...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti