keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Karjalan kauraleipä

Naapurin ihana rouva toi meille rotinoita kun päästiin vauvan kanssa kotiin. Silloin syödessäni lämmintä leipää olin varma että kyseessä oli parasta leipää ikinä! Nyt oli pakko kysyä resepti ja testata itsekin tämän valmistusta. Todella hyvää tuli. Ei tosin ehkä ihan samanlaisia fiiliksiä nostattanut näin reilut 9kk myöhemmin, mutta luulen että ekalla kerralla oma osansa fiilikseen oli myös kaikella muullakin kun leivällä. Helppo tehdä = ei tarvitse vaivata taikinaa, kannattaa vaan varata aikaa usemapi tunti valmistukseen. Laitoin 1-2dl kauraleseitä vehnäjauhojen tilalle.

 

Karjalan kauraleipä

 

3 dl kaurahiutaleita
1 l vettä
1 rkl suolaa
1 pala hiivaa
n.2 l vehnäjauhoja

Sekoita kaurahiutaleet, vesi ja suola keskenään isossa kulhossa ja anna seistä tunnin.
Liota hiiva pieneen määrään vettä ja sekoita taikinaan.
Sekoita myös jauhot sekaan esim. lastalla.
Peitä kulho liinalla ja anna kohota tunnin.

Taikinasta voi muotoilla märillä käsillä pellille kaksi pitkulaista leipää tai käyttää vuokia. Itse tein kuvassa näkyvän leivän pitkulaiseen kakkuvuokaan ja toisen leivän pieneen uunivuokaan. Paista 200 asteessa noin tunnin.


Pakastin toisen leivän kahdessa osassa ja toimi hyvin pakastuksenkin jälkeen. Varsinkin paahdettuna, tai avokadoherkkuleipänä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti