tiistai 23. helmikuuta 2016

Pullat

Leivon todella harvoin pullaa. No todella ja todella, mutta en usein. Ja olen vasta muutaman vuoden ajan harrastanut tätä lajia. Aina ennen ne harvat yritykset kaatuivat siihen että lopputulos ei ollut lähelläkään kuohkeaa ja makoisaa, joten vuosia luotin äidin ja anopin pulliin. Nyt on tapahtunut muutos ja jo kahtena laskiaisena minä olen tarjonnut pullia (kuohkeita ja makoisia!). Näitä peruspullia teen vain laskiaiseksi, normaalisti teen korvapuusteja. Samalla resptillä onnnituu nekin, lisään vain väliin voita, kanelia ja fariinisokeria.


Pullat

 

5 dl maitoa
1 pala hiivaa
1-2 tl suolaa
2 dl sokeria
1-2 rkl kardemummaa
1 muna
n. 15 dl vehnäjauhoja
150 g voita

Ota muna ja voi ajoissa huoneenlämpöön.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva siihen. Kätevää on ottaa vähän maitoa mukiin, liottaa hiiva sinne ja lisätä muun maidon joukkoon.
Lisää suola, sokeri, kardemumma ja muna ja sekoita.
Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan.
Sitten vaan vaivaamaan taikinaa.
Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella.
Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.
Kun taikina on tuplaantunut, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois.
Pyörittele pullia ja laita pellille liinan alle.
Kohota pullat kaksinkertaisiksi, voitele munalla ja koristele raesokerilla ennen paistamista.
Paista  n.200 C:ssa n. 15 minuuttia. Riippuu uunisi tehosta. Itse tykkään jättää pullat melko vaaleiksi, suositelen tarkkailemaan tilanntta uunissa.
Jäähdytys ja väliin hilloa ja kermavaahtoa. Oli osa niin hurjia että laittoi Nutellaa hillon tilalle. Itse liputan perinteisten laskiaispullian puolesta. Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti