perjantai 23. syyskuuta 2016

Omenakeikauskakku

Innostuin taas hakemaan muutaman kassillisen omppuja lapsuudenkodin pihalta ja jotain oli leivottava. Usein tulee tehtyä ompuista tai mustikoista tuttua ja turvallista piirakkaa. Nyt olin tälleen aivan seko ja kokeilin keikauskakkua. Fecobookissa kaveri oli tykkäillyt jotain videota missä tätä tehtiin ja löysin hyvän reseptin Valion sivuilta. Pienillä muokkauksilla syntyi tämä. Kakku tarjoiltiin lämpimänä vaniljakastikkeen kanssa!

 

Omenakeikauskakku

 

Pohjalle 
6 pienehköä omppua
2 rkl voita
1/2 dl fariinisokeria
1 tl kanelia

Taikina
200g voita
1/2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 munaa
1 dl maitoa
3 1/2 dl jauhoja
3/4 dl pähkinä/mantelirouhetta
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa

Kuori ja pilko omenat.
Laita voi pannulle ja paista omenoita kunnes ne vähän pehmenevät.
Lisää sokeri ja kaneli.
Anna kiehua muutaman minuutin.

Voitele irtopohjavuoka.
Kaada pohjalle omenat. Jos haluat niin tee niistä joku hieno asetelma.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit.
Lisää munat yksi kerrallaan.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää vuorotellen maitoa ja kuivia aineksia.
Sekoittele väleissä.
Kaada taikina omppujen päälle.
pasita 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Kumoa hieman jäähtynyt kakku lautaselle ja tarjoile vaniljakastikkeen kanssa (jädekään tuskin pahentaa tilannetta...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti