Omenakeikauskakku
Pohjalle
6 pienehköä omppua
2 rkl voita
1/2 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
Taikina
200g voita
1/2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 munaa
1 dl maitoa
3 1/2 dl jauhoja
3/4 dl pähkinä/mantelirouhetta
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
Kuori ja pilko omenat.
Laita voi pannulle ja paista omenoita kunnes ne vähän pehmenevät.
Lisää sokeri ja kaneli.
Anna kiehua muutaman minuutin.
Voitele irtopohjavuoka.
Kaada pohjalle omenat. Jos haluat niin tee niistä joku hieno asetelma.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit.
Lisää munat yksi kerrallaan.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää vuorotellen maitoa ja kuivia aineksia.
Sekoittele väleissä.
Kaada taikina omppujen päälle.
pasita 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Kumoa hieman jäähtynyt kakku lautaselle ja tarjoile vaniljakastikkeen kanssa (jädekään tuskin pahentaa tilannetta...)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti