sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Kasvissosekeitto

Arjen pelastus! Määriä ja juureksia vaihtelemalla saa vähän erilaisia keitoksia. NIINKÖ?
Itse tykkään syödä keitoin kanssa raejuustoa, taitaa olla äitiltä opittu tapa. Myös pähkinärouhe ja krutongit toimivat kivasti. Reipas kotikokki saattaa jopa innostua leipomaan sämpylöitä keiton seuraksi!



Kasvissosekeitto

 

2 isoa sipulia
4 valkosipulinkynttä
1,5 kg porkkanoita
6 perunaa
kasvisliemikuutio/kasvisfondia
mustapippuria
Herbamarea
oliiviöljyä
loraus maitoa/kermaa/tuorejuustoa

Kuullota öljyssä pilkotut sipulit (suoraan kattilassa).
Kuori ja pilko porkkanat ja perunat ja laita kattilaan.
Kaada vettä niin että kasvikset peittyvät. Mausta liemikuutiolla tai fondilla.
Anna kasvisten kiehua pehmeiksi. Itse kiehautin kasvikset, sammutin lieden ja kävin pilates-tunnila. Oli pehmeitä... Mutta jos et jaksa jumpata kesken ruoanlaiton, niin 20 minuuttia pitäisi riittää.
Ota muutama desi lientä sivuun ja soseuta keitto sauvasekottimella.
Lisää tarvittaessa lientä ja halutessasi kermaa tms.
Mausta.
Tarjoa ranskankerman, raejuuston, fetamurun, pähkinärouheen tai krutonkien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti