lauantai 4. maaliskuuta 2017

Tupareiden suosikki, Porkkana-leh­ti­kaa­li­sa­laat­ti

Pidin ihanille naisille tuparit ja tietysti tarjottavien suunnittelu oli osa juhlien järjestelyä. Päätin tehdä pari suolaisat piirakkaa ja muutaman salaatin. Piirakoista toinen oli blogista löytyvä sipulipiirakka ja muutamasta eri ohjeesta yhdistelemäni Aura-punajuuripiirakka, josta ei tietenkää ole yhtään kuvaa! Salaatteina oli sekoitus pinaattia, rucolaa, jääsalaattia, aurinkokuivattuja tomaatteja ja cashewpähkinöitä, kikhernesalaattia sekä tätä porkkana-lehtikaalisalaattia. Naposteltavana ruisnachoja ja avokadodippiä. Ja pitihän sitä vielä makeaa olla, joten tein vielä Nutalla-juustokakun.
Tämänkin salaatin reseptin 52 weeks of deliciousnes-blogista, alla oma versioni.


Porkkana-lehtikaalisalaatti


5 porkkanaa
4-6 ruotoa lehtikaalia

Kastike

puolikkaan sitruunan mehu
3 rkl soijaa
0,5 dl oliiviöljyä
2 tl seesamiöljyä
puolikas punainen chili
2-3 valkosipulinkynttä
1 -2 rkl seesaminsiemeniä
loraus hunajaa
mustapippuria

Huuhtele, kuvaa ja pieni lehtikaalit (älä sitä ruotoa!)
Kuori ja pieni porkkanat. Itse käytin pienimiseen kuorimaveistä.
Sekoita kastikkeen aineet.
Kaikki sekaisin ja jääkaappiin hetkeksi makustumaan.

2 kommenttia: