lauantai 4. maaliskuuta 2017

Nutella-juustokakku

Kakku on makea, hyvä ja helppo tehdä. Suositeltavaa myös että sen tekisi edellisenä päivänä valmiiksi, joten senkin puolesta kätevä. Voi toki tehdä jo vaikka muutamaakin päivää aikaisemmin, säilyy hyvin jääkaapissa. Jos haluaa vähän vähemmä suklaisen lopputuloksen, niin pohjan voi hyvin tehdä myös Digestive- tai kaurakekseistä.

 

Nutella-juustokakku

 

Ota munat, tuorejuustot ja ranskankerma ajoissa huoneenlämpöön!

180g Dominokeksejä
70g voita

130g valkosuklaata
400g maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
150g ranskankermaa
100g Nutellaa
ripaus suolaa

Murskaa keksit. Toimiva tapa on laittaa keksi pussiin, pussi kiinni ja rullailla kaulimella.
Sekoita sulatettu voi ja keksimuru.
Lisää irtopohjavuoan pohjan päälle leivinpaperi ja siihen juuri tekemäsi seos.

Sulata valkosuklaa.
Vatkaa tuorejuustoja hetken.
Lisää munat joukkoon yksitellen.
Lisää ranskankerma, hieman jäähtynyt valkosuklaa ja suola.
Kaada vuokaan.

Laita Nutella hetkeksi mikroon ja lisää ruokalusikalla nokareira kakun päälle.
Vedä esim. veitsellä nokareiden läpi, niin saat Nutellaa levitettyä kauniisti.

Paista 150 asteessa 40-50 minuttia.
Sammuta uuni kun kakku on hyytynyt reunoilta.
Avaa luukku ja päästä kosteus ulos.
Anna kakun jäähmettyä vielä uunissa noin tunnin.
Jäähdytä huoneenlämmössä ja yritä vielä antaa olla jääkaapissa ainakin hetken ennen ensipuraisua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti