Resepti on Pipsa Hurmerinnan keittokirjasta.
Valkoviinisangria
1 omena
2 appelsiinia
2 1/2 dl granaattiomenan siemeniä
1 pullo kuivaa valkoviiniä
Maustesiirappi
2 dl sokeria
2 dl vettä
2 kanelitankoa
2 kokonaista kardemummaa
3 tähtianista
Tee ensin maustesiirappi laittamalla aineet kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on liuennut. Anna jäähtyä. Voi tehdä edellisenäkin päivänä valmiiksi, säilytys jääkaapissa.
Pese ja viipaloi omena ja appelsiinit. Laita tarjoiluastiaan granaattiomenan siementen kanssa. Kaada päälle viini. Siivilöi päälle maustesiirappi. Lisää halutessasi koristeeksi kanelitangot ja tähtianikset.
Jäähdytä jääkaapissa ainakin tunnin.
En ole mikään aniksen suurin ystävä, joten minun makuun mausteliemeen riittää yksi anis. Ekalla kerralla taisin jättää sen kokonaan pois. Hyvää tuli silti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti