Valkosipulikermaperunat
2 kg isoja perunoita (helpottaa kuorimista ja pilkkomista, nysvää ihmeessä pienten kanssa jos haluat)
8-10 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
2 dl kuohukermaa
2 dl punaista maitoa
(juustoraastetta)
Kuori ja siivuta perunat.
Lisää isoon kattilaan maito, kerma, hienonnetut valkosipulit ja anna lämmetä. Älä polta pohjaan, minä poltin!
Lisää perunat ja anna muhia pienellä lämmöllä n. 15 minuuttia. Sekoittele välillä.
Näin perunoista irtoaa tärkkelystä ja seos paksuntuu. Tai niin mä ainakin luulen että siinä tapahtuu!
Tarkasta suola ja pippuri.
Kaada koko komeus voideltuun uunivuokaan.
Paista 180 asteisessa uunissa noin tunnin. Jos näyttää kuivalta, niin rohkeasta vaan vähän lisää kermaa pintaan kesken uunituksen.
Ja niin hei! Tähän kun lisää esim. palvikinkkua, niin on kuulkaa siinä sitten herkullinen kinkkukiusaus.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti