maanantai 30. joulukuuta 2013

Valkosipulikermaperunat

Ennen tein valkosipuliperunat pakasteesta noukitusta pussista. En voinut käsittää miksi joku viitsii kuoria ja pilkkoa perunat. Vuosia sitten ystäväpariskunta tuli meille syömään ja he toivat mukanaan tuoreesta perunasta tehdyt kermaperunat. Eipä ole sen jälkeen tullut hairahdettua pakastealtaan suuntaan. No ainakaan siis peruna busineksissa. Tässä kävi niin hassusti että meillä oli pikkuveljeni syömässä ja ruoka oli jo syöty ennen kuvan ottamista. Mutta mitäs sitten! Perunoiden kanssa meillä oli pihvit ja pippuri-konjakkikastiketta. Ja taas kerran...tätä tulee ihan ***** paljon. Mutta samalla niitä perunoita kuorii reilummin ja nämähän säilyy jääkaapissa. Löysi tiensä eväsrasioihin mm. lohen kaverina.




Valkosipulikermaperunat


2 kg isoja perunoita (helpottaa kuorimista ja pilkkomista, nysvää ihmeessä pienten kanssa jos haluat)
8-10 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
2 dl kuohukermaa
2 dl punaista maitoa
(juustoraastetta)

Kuori ja siivuta perunat.
Lisää isoon kattilaan maito, kerma, hienonnetut valkosipulit ja anna lämmetä. Älä polta pohjaan, minä poltin!
Lisää perunat ja anna muhia pienellä lämmöllä n. 15 minuuttia. Sekoittele välillä.
Näin perunoista irtoaa tärkkelystä ja seos paksuntuu. Tai niin mä ainakin luulen että siinä tapahtuu!
Tarkasta suola ja pippuri.
Kaada koko komeus voideltuun uunivuokaan.
Paista 180 asteisessa uunissa noin tunnin. Jos näyttää kuivalta, niin rohkeasta vaan vähän lisää kermaa pintaan kesken uunituksen.

Ja niin hei! Tähän kun lisää esim. palvikinkkua, niin on kuulkaa siinä sitten herkullinen kinkkukiusaus.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti