maanantai 23. joulukuuta 2013

Oslo style Shish kebab

Hetki on mennyt tämän ruoan tekemisestä. Mutta hyvää kannattaa odottaa...
Miksi päätin testata kyseistä ruokaa. No kiitos kysymästä, kerron tarinan!
Olimme ystävien kanssa marraskuussa Oslossa viettämässä minun syntymäpäiviäni. Sattumalta Bruno Mars halusi esiintyä kyseisessä kaupungissa samana päivänä. AJATELLA! Keikan jälkeen teki mieli jotain suolaista ja sattumalta eksyimme kadulle, jolla oli monta kebab ravintolaa. Sen verran ymmärsimme valitsemamme paikan seinillä olleista lehtileikkeistä, että olimme osuneet yhteen kaupungin parhaista kohteista. Hotellilla iskimme kiinni herkullisiin rulliin ja NAM. Paras setti mitä on tullut syötyä. Ehkä nuo keikan jälkeiset fiilikset vähän auttoivat, mutta silti! Ehkä ei ihan niin hyvää tullut kotona, mutta melkein.



Shish kebab 

 

Liharullat


n. 800g lampaan, possun ja naudan jauhelihaa
1 kananmuna
3 valkosipulinkynttä/valkosipulirouhetta
1-2 tl suolaa
mustapippuria
1 tl juustokuminaa
1 tl korianteria
1-2 tl chilimaustetta
1-2 tl paprikamaustetta
1-2 tl persiljaa
1-2 rkl öljyä

Sekoita kaikki aineet keskenään. Kannattaa testata maku paistamallan pieni kökköre pannulla tai mikrossa. Kun maku on kohdillaan muotoile patukoita, tein itse tästä satsista neljä. Paistele 120 asteessa pari kolme tuntia. Kurkkaa muutaman tunnin jälkeen miltä näyttää. Anna vetäytyä hetken ennen leikkaamista. Hurja tietysti tunkee koko tangon yhteen rullaan.


Valkosipulinen kastike

 

200g turkkilaista jugurttia
2 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
ripaus sokeria
(limemehua)

Purista kynnet jugurtin sekaan. Mausta ja anna makustua jääkaapissa muutaman tunnin.

Kun kaikki on valmista tarvitset:

tortillalettuja
maissia
kurkkua
tomaattia
salaattia
punasipulia
paprikaa
(fetaa)

Lämmitä lettu ja lisää aineet. Kääri rullalle ja iske kiinni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti