perjantai 27. joulukuuta 2013

Ruissipsit ja wasabidippi

Kävimme opiskeluaikoina Fazerilla ja meille tarjottiin siellä ruissipsejä. Siitä innostuneena niitä tulikin tarjottua kaikissa juhlissa. Pikkujouluihin tarjottavaa keksiessä nämä tulivat taas mieleen. Herra Nakki otti nämä hoitaakseen ja olisi voinut tehdä paljon enemmän. Niin suosittuja nämä olivat. Lisänä oli wasabidippiä ja taisi siinä vieressä olla myös valkosipulidippi. Wasabi toimi paremmin!


Ruissipsit


Ruisleipää
valkosipulia
oliiviöljyä
suolaa

Meillä käytettiin reikäleivästä jämät ja lisäksi joku 6 ruispalasettiä.
Määriä on nyt vaikea sanoa, koska rippuu mistä tykkää!
Paahda leivät, hiero valkosipulilla ja leikkaa siivuiksi.
Levitä siivut uunipellille, pirskottele päälle oviiliöljyä ja ripottele vähän suolaa.
Paahdaa reilu 200 asteessa noin 5 minuuttia.

Wasabidippi



1 purkki kermaviiliä
1 purkki turkkilaista jugurttia
wasabia
suolaa
mustapippuria
(limetin tai sitruunan mehua)

Sekoita haluamasi määrä wasabia pieneen määrään kermaviiliä tai jugurttia. Näin sen saa helpommin sekoitettua tasaisesti. Kannattaa aloittaa maltillisesti ja lisätä wasabia pikkuhiljaa.
Lisää kaikki aineet yhteen ja anna makustua jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti