sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Porkkana cupcakes

Olen tehnyt usein tällä samaisella reseptilla porkkanapiirakkaa tai kakkua. Nyt päätin tehdä cupcakeseja pikkujouluihin (joo, meillä on useammat pikkujoulut!). Googlettelin vähän ja löysin Suklaapandan blogista hyvän idean lisätä kuorrutukseen kanelia ja muskottipähkinää. Tuli tosi kivasti jouluinen maku! Ihan putkeen ei mennyt näiden valmistaminen. Jotenkin kuvittelin että voin laittaa vuokiin taikinaa ihan reilusti. Noo... hetken paistamisen jälkeen onneksi kurkkasin uuniin ja siellä oli ihanasti vuotanut taikina yli lähes jokaisesta vuoasta. En siis omista mitään muffinssipeltiä, jotein se olis varmaan pelastanut vuokiin levähtämisen. No helppoahan se on jälkikäteen viisastella. Sain tietysti pienoisen kohtauksen ja hra Nakki saapui pelastamaan tilannetta (=raivoavan vaimonsa). Ei muuta kun jo uunissa olleelta pelliltä taikinat uusiin TUPLAvuokiin ja uuniin. Vaikka jo vähän paistunutta taikinaa jäikin ensimmäiseen versioon ja se päätyi roskikseen oli lopputuloksena alkuperäinen määrä kakkusia. Lopulta näistä tuli oikein meheviä ja herkullia kuppikakkuja. JESH!


Porkkana cupcakes



Taikina
4 munaa
4 dl sokeria
175 g sulatettua voita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
ripaus suolaa
n. 5 dl porkkanaraastetta

Kuorrutus
200g tuorejuustoa
90g voita
n.6 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
ripaus muskottipähkinää
1-2 tl sitruunamehua


Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Laita siivilään ja painele hieman nestettä pois.
Vaahdota munat ja sokeri.
Sekoita jauhoihin mausteet.
Lisää munavaahtoon sulaa voita ja vehnäjauhoja vuorotellen ja vatkaa hitaalla voimakkuudella.
Lisää lopuksi porkkanaraaste ja sekoita.

Lisää vuokiin taikinaa. Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia. Testaa tikulla kypsyys.
Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Vatkaa ensin huoneenlämpöinen voi vaahdoksi ja lisää perään loput aineet, pursota kakkusten päälle.
Säilö kylmässä tarjoiluun saakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti