Mutta asiaan! Meillä on ollut jo vuosia tapana järjestää ystäville pikkujoulut. Sinne pitää aina kehitellä jotain hyvää ja nämä pasteijat löysivät Pirkka-lehdestä tiensä pikkujouluihin muutamia? (saattaa olla viisikin...) vuosia sitten. Tämän jälkeen todettiin pasteijat liian tulisiksi ja reseptiä on muokattu. Tein näitä viime viikonloppuna Nakkisten omaan jouluiseen iltaan ja herra Nakki vetäisi 5 kappaletta. Ja tiedän toisenkin pariskunnan jonka joulun odotukseen nämä kuuluvat. Eli pakkohan näiden on olla hyviä :)
Tuliset chilitonnikalapasteijat
500g voitaikinalevyjä (voit käyttää myös lehtitaikinaa, mutta maku ratkaisee!)
1 tölkki tonnikalaa öljyssä
1 tölkki tonnikalaa chilikastikkeessa
200g maustamatonta (tai maustettua) tuorejuustoa
tilliä
pippuria
suolaa
voiteluun kananmuna
pinnalle juustoraastetta
Ota taikinat sulamaan uunipellille.
Sekoita valutetut tonnikalat, tilli ja mausteet tuorejuustoon. Itse jätän tonnikalassa olevat kokonaiset chilit käyttämättä, mutta go nuts ja anna mennä!
Leikkaa taikinalevyt puoliksi.
Laita reilu ruokalusikallinen täytettä ja nipistä vastakkaiset kulmat yhteen. Lopputuloksena pitäisi olla...sanotaanko vaikka kanootin mallisia pasteijoita. Osaan laitoin juustoraasteen ennen kulmien yhdistämistä ja osaan vasta sen jälkeen. Kummallakaan tavalla ei saa mitenkään erityisen kaunista lopputulosta.
Voitele munalla (jos laitat juustoraasteen päälle, niin suositus on tehdä voitelu ensin).
Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti