keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Pikkujoulun makuiset tuliset chilitonnikalapasteijat

Miltäs ne pikkujoulut sitten maistuu? No siis sehän riippuu missä vaiheessa iltaa mennään. Alkuun ihan hyvältä ja seuraavana aamuna tilanne on heikompi.
Mutta asiaan! Meillä on ollut jo vuosia tapana järjestää ystäville pikkujoulut. Sinne pitää aina kehitellä jotain hyvää ja nämä pasteijat löysivät Pirkka-lehdestä tiensä pikkujouluihin muutamia? (saattaa olla viisikin...) vuosia sitten. Tämän jälkeen todettiin pasteijat liian tulisiksi ja reseptiä on muokattu. Tein näitä viime viikonloppuna Nakkisten omaan jouluiseen iltaan ja herra Nakki vetäisi 5 kappaletta. Ja tiedän toisenkin pariskunnan jonka joulun odotukseen nämä kuuluvat. Eli pakkohan näiden on olla hyviä :)


Tuliset chilitonnikalapasteijat

 

500g voitaikinalevyjä (voit käyttää myös lehtitaikinaa, mutta maku ratkaisee!)
1 tölkki tonnikalaa öljyssä
1 tölkki tonnikalaa chilikastikkeessa
200g maustamatonta (tai maustettua) tuorejuustoa
tilliä 
pippuria
suolaa

voiteluun kananmuna
pinnalle juustoraastetta

Ota taikinat sulamaan uunipellille.
Sekoita valutetut tonnikalat, tilli ja mausteet tuorejuustoon. Itse jätän tonnikalassa olevat kokonaiset chilit käyttämättä, mutta go nuts ja anna mennä!
Leikkaa taikinalevyt puoliksi.
Laita reilu ruokalusikallinen täytettä ja nipistä vastakkaiset kulmat yhteen. Lopputuloksena pitäisi olla...sanotaanko vaikka kanootin mallisia pasteijoita. Osaan laitoin juustoraasteen ennen kulmien yhdistämistä ja osaan vasta sen jälkeen. Kummallakaan tavalla ei saa mitenkään erityisen kaunista lopputulosta.
Voitele munalla (jos laitat juustoraasteen päälle, niin suositus on tehdä voitelu ensin).
Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti