lauantai 23. marraskuuta 2013

Quesadillat

Perjantai-ilta, vähän tekee mieli tortilloja, mutta ei jaksa tehdä. Tätädäää! Quesadillat pelastavat tilanteen! Helppoja, nopeita ja maistuvia. Eniten aikaa taitaa mennä guacamolen valmistamiseen. Jos ei ole guacamolen fani, niin pärjää hyvin salsalla ja ranskankermalla. Menee alas myös ilman mitään lisäkastiketta.



Quesadillat


Paketti pieniä tortillalettuja
400 g jauhelijaa tai maustamatonta broiskua
cheddarjuustoa
1 punasipuli
1 paprika
1 tomaatti
jalopenoja
ranskankermaa/maistamatonta tuorejuustoa
salsaa
suolaa
mustapippuria
chilirouhetta
paprikamaustetta
valkosipulirouhetta
juustokuminaa
oreganoa

Paista ja mausta liha. Voit käyttää myös pussillisen valmista taco tms. maustetta. 
Pilko täytteet ja aloita kasaaminen. Meillä on todettu että kaikista helpointa on taittaa täytetty lettu kahtia, näin se pysyy parhaiten kasassa paistamisen aikana. Eli levitä letun toiselle puolelle ranskankermaa/tuorejuustoa, lihaa, kasviksia ja juustoa. Toinen puolikas voidellaan salsalla ja paketti kiinni. Kaikkia täytteitä ei kannata tunkea samaan lettuun, vai tehdä hieman erilaisia. Kun lettu ei ole täytteistä aivan turvoksissa se helpottaa paistamista.


Paistetaan kuumalla pannulla 3-5 minuuttia puoli. Kurkkaa ennen kääntöä että lettu on saanut väriä. Kannattaa suorittaa kääntö ujuttamalla lasta aukinaisen puolen alle ja vähän kädellä auttaa letun päältä.

Valmiiden quesadillojen annetaan hetken jäähtyä lautasella, niin täytteet eivät ole niin valuvia. Leikkaamisessa pizzahyrrä on hyvä apu. Nautitaan guacamoleen dippamalla ja taisi meillä olla pullo Masiakin (hyvä on, katsottiin Vain elämää!).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti