Grillattu lohi
800g lohifileetä
2 dl soijaa
2 rkl hunajaa
(1 rkl inkivääritahnaa)
1 hedelmällinen sitruuna/limettimehua
mustapippuria
Kaada vuokaan soija ja mausteet. Sekoittele haarukalla niin että hunaja liukenee suunnilleen sekaan. Laita lohi marinoitumaan nahkapuoli ylöspäin. Kelmuta ja annan olla jääkaapissa muutaman tunnin.
Grillaa tai paista uunissa nahkapuoli alaspäin noin 15 minuuttia. Tykkän laittaa uuniin aluksi kovan lämpötilan (joku 225 astetta), niin tulee vähän grillatun oloista = reunat vähän tummuvat. Apua, sanoivat Ramsay ja Sukula.
Wasabikastike
Pieni purkki ranskankermaa
Limetin mehua ja raastettua kuorta
suolaa
mustapippuria
tujaus wasabia.
Sekoita aineet. Wasabia kannattaa lisätä aluksi melko maltillinen määrä ja tarvittaessa lisätä. Anna makustua jääkaapissa.
Veneperunat
Perunoita (Fiinimpi tekee Rosamundasta, itse en ole niin fiini. Ainakaan turhan usein.)
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
timjamia
Pese perunat kunnolla. Lohko, lado uunipellille, mausta ja paista 225 asteessa noin 20-30 minuuttia. Paistoaika riippuu paljolti lohkojen koosta. Voit käyttää tuoretta tai kuivattua timjamia. Tai laita jotain muuta kuivattua yrttiä, jos ei timjamia löydy!
Paistetut juurekset
4 porkkanaa
1/2 lanttu
4 valkosipulinkynttä
1 rkl hunajaa
voita
oliiviöljyä
mustapippuria
(kuivattua persiljaa/basilikaa/timjamia...)
Kuori ja lohko tuotteet. Laita paistinpannulle voita ja öljyä ja paista hetki kuutioita. Paistele hetki ja lisää pilkotut valkosipulit. Niitä valkosipuleita ei sitten tarvitse kuutioida. Lisää hunaja ja mausteet, lisäksi pannulle voi lisätä pienen tilkan vettä. Paistele pienellä lämmöllä kunnes kuutiot ovat kypsiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti