tiistai 12. marraskuuta 2013

Maalaissalaatti

Tämä ruokaisa salaatti sai alkunsa kun yritin keksiä käyttöä keitetyille perunoille. Lopputulos olikin niin hyvä, että nykyään tätä tulee tehtyä, vaikka niitä perunoita ei olisi valmiiksi keitettynä. Ainoa miinus tässä reseptissä on se ettei seuraavana päivänä tämä enää ole niin hyvää. Vaihtelen aina vähän kasviksia, mausteita ja salaatteja sen mukaan mitä jääkaapista löytyy.


Maalaissalaatti

 

Salaattia (esim. rucolaa ja jääsalaattia)
4-6 perunaa
1-2 paprikaa
kesäkurpitsaa
punasipulia
fetaa
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
mausteita esim. chilirouhetta, valkosipulirouhetta ja kuivattua basilikaa

Kastike
1 dl oliiviöljyä 
1/2 dl sitruunan tai limetin mehua
1/2 dl juoksevaa hunajaa
2 rkl valkoviinietikkaa
1 kpl valkosipulinkynsi(puristettuna)
suolaa
mustapippuria

Jos perunat ovat raakoja, pese, pilko ja laita ne uunipellille. Mausta suolalla, pippurilla, chili+valkosipulirouheella ja kuivatulla basilikalla. Kaada päälle oliiviöljyä ja pyörittele, niin mausteet vähän leviävät. Paahda 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Lisää pilkotut ja maustetut paprikat, kesäkurpitsat ja sipulit. Laita uuniin vielä noin 10 minuutiksi. Jos käytät kypsiä perunoita laita kaikki kerralla uuniin.
Sekoita kastikkeen aineet.
Laita vadille tai lautaselle salaatinlehdet ja kaada päälle osa kastikkeesta. Kasaa hieman jäähtyneet ainekset uunista salaatin päälle ja kaada päälle loput kastikkeesta. Lisää feta, tuore basilika ja halutessasi krutonkeja.

Viimeksi nautimme tätä sisäfileen ja maustevoin (voita, limetin kuorta ja mehua, chilirouhetta, suolaa ja pippuria) kanssa. Useimmiten tämän kanssa tulee syötyä grillattua lohta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti