sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Tonnikala-pastasalaatti

Tätä klassikkoa on tehty siitä saakka kun ystävien kanssa ollaan järjestetty kekkereitä. Tosin ei ole kyllä vuosiin tullut enää tätä tehtyä...Väitän että tämä resepti on vähän kehittynyt makaroni-hmp-tonnikala-valmiskastike versiosta. Tämä resepti kehittyi tuossa lennossa ja oli oikein toimiva. Fiilistelin yläasteen herkkuruokaa: Pinaattilettuja puolukkahillolla ja tonnikala-pastasalaattia. Niinpä salaatin kylkeen oli valmistettava ensimmäistä kertaa elämässäni pinaattilettuja. Meillä koulussa tämä kombo tuntui olevan suosikkiruokaa. En tiedä oliko tämä vain meidän koulun ruokalistalla vai ihan yleinen ysäri ruoka?


Tonnikala-pastasalaatti

 

200g keittämätöntä pastaa
2 tölkkiä tonnikalaa 
1-2 paprikaa
1/2 nippu ruohosipulia
purkillinen basilikaa
1-2 rasiaa kirsikkatomaatteja
fetaa

kermaviili
1 valkosipulinkynsi
1/2 limetin mehu
suolaa
mustapippuria
ripaus sokeria

Keitä pasta reilusti suolatussa vedessä. Kaada lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä. Anna valua kuivaksi.
Sekoita kermaviiliin puristettu valkosipuli, limetin mehu ja mausteet.
Laita pastat kulhoon, pilko muut aineet perään, lisää kastike ja sekoita. Anna tekeytyä jääkaapissa.

Jos feta on öljyssä, kannattaa öljyä kaataa vähän salaatin sekaan. Tonnikalana suosittelen paloja öljyssä. Jos pitää kissanruoka tyyppisestä ratkaisusta, niin hiutaleet vedessäkin käyvät!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti