Focaccia
3½ dl vettä
n. 7 dl vehnäjauhoja
11g kuivahiivaa
1½ tl suolaa
½ dl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
Päälle
½ dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 tl sitruunamehua
1-2 rkl tuoretta persiljaa
tuoretta rosmariinia
mustapippuria
1 punasipuli
sormisuolaa
oliiviöljyä
Sekoita vehnäjauhot suolan ja kuivahiivan kanssa.
Kaada lämmin vesi mukaan ja sekoita.
Lisää oliiviöljy ja hunaja.
Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia.
Kun taikinan on joustavaa mutta vielä tahmeaa, se on valmis kohotettavaksi.
Kohota liinan alla lämpimässä paikassa 30 minuuttia.
Leivästä ei tulee uunipellillistä, joten valitse joku iso vuoka.
Laita vuokaan leivinpaperi ja voitele vielä reunat ja pohja oliiviöljyllä, ihan reilulla kädellä voi laittaa.
Taikina vuokaan ja tasoittele jauhoitetuilla sormilla.
Anna vielä kohota toiset 30 minuuttia liinan alla.
Tee odotellessa yrttiöljy.
Oliiviöljyn sekaan hienonnetut yrtit, pienitty valkosipuli, sitruunamehu ja pippuri.
Viipaloi punasipuli.
Laittele uuni lämpenemään 250 steeseen.
Painele kohonneeseen leipää kuoppia, lisää yrttiöljy, sipuli ja sormisuola.
Paista keskitasolla noin 12 minuuttia.
Kun leipä tulee uunista sivele vielä pintaan vähän oliiviöljyä, niin pinnasta tulee kaunis.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti