lauantai 9. elokuuta 2014

Focaccia

Pitkään jatkuneiden helteiden (ja mahtavien puutarhataitojeni) ansiosta pihalla yrtit ovat aivan villiintyneet. Siinä rosmariinille käyttötarkoitusta miettiessäni keksin tehdä focacciaa. En onnistunut löytämään mitään vanhaa käyttämääni reseptiä, joten päätin vilkasita josko Wicked sweet kitchenin blogissa olisi kyseistä reseptiä ja olihan siellä. Helteitä vaan uhmaamaan ja uuni päälle, hirveän järkevää! Alkuperäiseen reseptiin lisäsin vielä enemmän yrttejä ja sipuliakin olisi sanut olla perhe Nakkisen mielestä enemmän. Ensi kerralla sitten! Leipä toimi meillä kanasalaatin kaverina, rannalla eväänä ja viimeiset palat syötiin parmakinkun, mozzarella, tomaatin ja basilikan kanssa. NAM!

 

Focaccia 


3½ dl vettä
n. 7 dl vehnäjauhoja
11g kuivahiivaa
1½ tl suolaa
½ dl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa

Päälle
½ dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 tl sitruunamehua
1-2 rkl tuoretta persiljaa
tuoretta rosmariinia
mustapippuria

1 punasipuli
sormisuolaa
oliiviöljyä

Sekoita vehnäjauhot suolan ja kuivahiivan kanssa.
Kaada lämmin vesi mukaan ja sekoita.
Lisää oliiviöljy ja hunaja.
Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia.
Kun taikinan on joustavaa mutta vielä tahmeaa, se on valmis kohotettavaksi.
Kohota liinan alla lämpimässä paikassa 30 minuuttia. 

Leivästä ei tulee uunipellillistä, joten valitse joku iso vuoka.
Laita vuokaan leivinpaperi ja voitele vielä reunat ja pohja oliiviöljyllä, ihan reilulla kädellä voi laittaa.
Taikina vuokaan ja tasoittele jauhoitetuilla sormilla.
Anna vielä kohota toiset 30 minuuttia liinan alla.

Tee odotellessa yrttiöljy.
Oliiviöljyn sekaan hienonnetut yrtit, pienitty valkosipuli, sitruunamehu ja pippuri.
Viipaloi punasipuli.
Laittele uuni lämpenemään 250 steeseen.

Painele kohonneeseen leipää kuoppia, lisää yrttiöljy, sipuli ja sormisuola.
Paista keskitasolla noin 12 minuuttia.
Kun leipä tulee uunista sivele vielä pintaan vähän oliiviöljyä, niin pinnasta tulee kaunis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti