keskiviikko 13. elokuuta 2014

Nopea ja herkullinen kanasalaatti balsamicosiirapilla

On kuuma ja ihmisen ei tee mieli kuumaa ruokaa. Siksipä on tullut harrastettua erilaisia salaatteja viimeaikoina. Käyn vähintään kerran kesässä syömässä paikallisen ravintolan terassilla herkullisen salaatin, joka kummitteli mielessäni. Tässä oma versioni siitä. Kaverina focacciaa, jonka valmistin helteitä uhmaten. Kokosin salaatin suoraan kahdelle laitaselle, toimisi yhtenä isonakin annoksena tarjoiltuna.


 

Nopea ja herkullinen kanasalaatti

 

Muutamaa erilaista salaattia, yrttejä, pinaattia...
puolikas hunajameloni (käy muutkin laadut)
3 tomaattia
muutama kesäsipuli varsineen
paahdettuja pinjansiemeniä/cashewpähkinöitä
oliiveja
vuohenjuustoa/fetaa

broilerin fileepihvejä
oliiviöljyä
yrttejä
mustapippuria ja suolaa

Baldamicosiirappi
1/2 dl balsamiviinietikkaa 
1/2 dl sokeri


Mausta broiskut suolalla, pippurilla ja haluamillasi yrteillä ja kaada perän oliiviöljyä.
Anna maustua jääkaapissa ainakin muutaman tunnin. Jos ei ole aikaa, niin hyviä niistä silti tulee!

Keittele kastike, koska sen pitää jäähtyä. Sehän on niinkin yksinkertaista kun laittaa ainekset kattilaan, kiehauttaa ja jäähdyttää.

Salaatinkin saa tehtyä kasaamalla kaiken lautaselle/lautasille. Vuohenjuuston voi käyttää paistinpannulla, jos haluaa kivat pinnat. Itse käytin tällä kertaa Pirkan vuohenjuustokuutioita (niitä ei kannata paistaa!). Lopuksi jäähtynyttä balsamicosiirappia kaiken päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti