lauantai 30. elokuuta 2014

Paolan pastasalaatti (ainakin melkein)

Ymmärsin että tämän salaatin alkuperäinen ohje on aikoinana lähtenyt maailmalle Pastanjauhantaa-blogin lukijalta. Tämä on todella hyvä resepti ja vuosien aikana siitä on muodostunut hieman omanlainen versio. Itse pidän tuota melonia ihan välttämättömänä, maistuu ihanan makealle ja raikkaalle salaatin seassa. Tällä määrällä ruokittiin muistaakseni 8 nälkäistä naista ja taisi vielä jäädä yhdelle nälkäiselle miehellekin syötävää. No oli meillä kyllä leipääkin tarjolla...ja jälkkärille piti jättää tilaa!

 

 

Paolan pastasalaatti, tai ainakin melkein

 

n. 600g maustamattomia broilerin fileepihvejä
1 paketti pastaa
1 purkki vihreää pestoa
1 rasia rucolaa
1 tammenlehväsalaatti
1-2 punasipulia
n. 1 dl pinjansiemeniä
1 hunajameloni
parmesaania
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Paahda pinjansiemenet paistinpannulla.
Paista öljyssä broiskut ja mausta ne pippurilla ja suolalla.
Keitä pastat ja valuta lävikössä. Jos on kiire, niin huuhtele kylmällä vedellä.
Sekoita pastan joukkoon noin puolet pestosta ja rouhi sekana myös mustapippuria. Maistele ja lisää tarvittaessa suolaa, öljyä, pestoa tai pippuria. Pastassa on hyvä olla tässä vaiheesa makua ja kosteutta.
Revi salaatit kuhoon tai tarjoiluastialle. Kaada perään pastat ja sekoita.
Piko punasipuli ohuiksi siivuiksi ja lisää salaattiin.
Kuutioi meloni ja lisää salaattiin.
Pilko jäähtyneet broiskut ja lisää nekin.
Nyt voit joko kipata loput pestot ja vähää pippuria salaattiin ja sekoitella.
Itse lisään pestopurkkiin oliiviöljyä, kansi kiinni, sekoitus ja salaatin sekaan.
Lopuksi kaiken komeuden päälle kasa parmasanlastuja ja pinjansiemeniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti