lauantai 13. syyskuuta 2014

Maapähkinävoi cookies

Taas menin katsomaan Koko Suomi leipoo- ohjelmaa ja piti viikonloppuna leipoa. Mä väitän että tähän liittyy ton ohjelman lisäksi mahassa kasvava Pikku-Nakki. Ei mua ennen ole huvittanut joka viikonloppu leipoa. No onneksi viikonloppuna riitti taas porukkaa ja keksit hävisivät nopeasti. Herra Nakin kummityttö taisi saada suurimman potin ja otti vielä 100m kotimatkalle varuiksi matkaevääksi yhden. Näihin kekseihin päädyin myös siksi että jääkaapissa möllöttävä maapähkinävoi tulisi käytettyä johonkin. En siis tehnytkään ohjelmassa nähdyllä reseptillä, vaan taas kerran Wicked sweet kitchenin reseptillä. Kannattaa ehdottomaasti testata nämä, varsinkin jos tykkää Snickersistä.


Maapähkinävoi cookies

 

2 2/3 dl vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
ripaus sormisuolaa
3/5 dl maapähkinävoita (makeuttamatonta)
60g pehmeää voita
1 1/5 dl fariinisokeria
3/5 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
130g suklaata

Uuni kumenemaan 190 asteeseen.
Sekoita jauhot, sooda ja suola keskenään.
Rouhi suklaa karkeasti veitsellä.
Vatkaa voi ja maapähkinävoi pehmeäksi, suosittelen käyttämään sähkövatkainta.
Lisää sokerit ja vatkaa lisää, n. 3-5 minuuttia.
Lisää kananmuna ja sekoita, lisää myös vaniljasokeri.
Lisää loput kuivat ainekset ja sekoita nopeasti.
Lisää suklaarouhe ja pyöräytä vielä pari kierrosta vatkaimella.
Tee taikinasta pieniä palloja ja asettele pellille muutaman sentin välein.  Tästä määrästä tulee vajaa 20 keksiä.
Paista keksejä noin 10 minuuttia ja anna jäähtyä ennen syömistä. Keksit ovat melko pehmoisia uunista tullessaan, mutta älä peljästy. Kyllä ne siitä napakoituvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti