Maisemakahvilan raparperipiirakka, murupiirakka... mitä näitä nyt on. Olen syönyt tätä omenaisena versiona ensimmäisen kerran ystäväni valmistaman joskus yläasteella. Pyysin reseptin ja äiti on valmistanut tätä siitä saakkaa omenasoseesta nimellä murupiirakka. Työkaveri oli kesällä tehnyt tätä raparperista ja olipas hyvää! Pakko siis oli kaivaa resepti netistä ja tehdä itsekin tätä. Hassua että ei ole tullut tehtyä tätä aiemmin. Tällä ohjeella tulee uunipellillinen, joten meillä ainakin tätä herkkua on nyt pakastimessa odottelemassa loppusyksyn pimeitä iltapäiviä. Laitoin täytteeseen 450g rahkaa, joissain resepteissä on osa kermaviiliä. Lisäsin myös kanelia, koska se nyt vaan on hyvää raparperin kanssa! Käytin pakastettuja raparpereja, jotka olivat osittain sulaneet. Pelkäsin että lopputuloksesta tulee liian vetinen, mutta eipä tullut. Seuraavaksi testaan tätä reseptiä vadelmista... Ja saatan testata puolikkaan taikinan tekoa piirakkavuokaan. Elämme jännittäviä aikoja!
Muruseos
250 g voita
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
Pohjataikina
2 dl piimää
1 muna
Täyte
10 dl raparperia paloiteltuna
450 g maitorahkaa
2 dl sokeria
2 munaa
3 tl vaniljasokeria
1-2 tl kanelia
Sulata voi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi
murumaiseksi.
Siirrä muruseoksesta 1/4 toiseen kulhoon.
Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna. Sekoita taikinaksi.
Levitä seos pellille (ja leivinpaperille, tietty).
Ripottele pohjan päälle raparperit.
Sekoita loput täytteen ainekset keskenään.
Kaada seos raparperinpalojen
päälle.
Ripottele pinnalle loppu muruseos.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 45
minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti