tiistai 14. huhtikuuta 2015

Chorizo-vodkapasta

Tämä on meidän perheessä sellainen klassikkoruoka mikä muistuu mieleen noin muutaman kuukauden välein. Viimeksi ihme kyllä tyttöjen illan jälkeen, liekö tuo vodka jotenkin houkuttanut... Mutta tämä on älyttömän hyvä ja helppo resepti, enkä edes tajunnut että tämä puuttuu blogista. Alkuperäinen resepti Sara la Fountainin Passion for food- kirjasta, kannattaa selailla kyseistä kirjaa muutenkin jos saat käsiisi.

 

Chorizo-vodkapasta

 

250g tuorepastaa

2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
3 rkl tomaattipyrettä
1/2dl vodkaa
3,5 dl kermaa
suolaa
mustapippuria
sokeria
100g chorizomakkaraa (kannattaa ostaa tiskistä viipaloituna)
pieni kourallinen oliiveja
rasiallinen kirsikkatomaatteja
ruukullinen basilikaa
parmesaania

Raasta valkosipulit ja kuullota niitä hetki paistinpannulla öljyssä.
Lisää pannulle tomaattipyree, vodka ja kerma ja sekoita ainekset.
Anna kiehua 10 minuuttia, jotta alkoholi haihtuu.
Laita pastat kiehumaan ja jätä al denteksi. Mielummin hieman raakaa kuin yli.
Mausta kastike sokerilla, suolalla ja pippurilla.
Lisää kastikkeeseen pilkotut chorizot ja oliivit sekä valutettu pasta.
Sekoittele ja maistele mausteet.
Lisää vielä tomaatit ja anna muhia pari minuuttia.
Päälle vielä hienonnettua basilikaa ja meidän perheessä jokainen (=minä) vuolee lautasella pastan päälle parmesaania.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti