lauantai 4. huhtikuuta 2015

Bataattiranskalaiset

Bataatti on mun mielestä liian makeaa jos sitä laittaa yksinään esim. sosekeittoon. Muutaman kerran olen saanut hyvää bataattia, mutta muuten se ei oikein ole kotikeittiössä kiinnostanut. Mutta kuulkaas, nää bataattiranet oli ihan törkeän hyviä! Täähän on jo ihan vanha juttu ja on näitä pitänyt tehdä jo pitkään. Mutta kun se bataatti on vähän ollut epäinnostava raaka-aine jotenkin. Mutta eipä ole enää. Kannattaa testata! Ranskalaisten kanssa tehtiin meidän lounasklubissa (hehe) soijassa marinoitua lohta, paistettuja papuja ja simppeliä kastiketta jossa oli puolet kermaviiliä, puolet ranskankermaa, 1 limen mehu, vähän hunajaa, suolaa ja mustapippuria. Ja tosta reseptin määrästä söi kolme aikuista ja muutama lapsikin taisi parit ranskalaiset ehtiä nappaamaan. Yhtään ei jäänyt (no ehkä pari palanutta).


Bataattiranskalaiset


1 iso bataatti
oliiviöljyä
suolaa

Pilko kuorittu bataatti sellaisiksi ranskalaisten näköisiksi paloiksi. Suhteellisen tasakokoisia kannattaa yrittää askarrella. Jos haluat olla superkokki huuhtele tikut kylmällä vedellä ja kuivaa huolellisesti esim. pyyhkeen päällä. Tärkkelystä häviää ja lopputuloksen pitäisi olla rapsakampi. Itsehän en ollut tässä kohtaa superkokki, mutta hyvää tuli silti.
Levitä tikut pellille leivinpaperin päälle, kaada päälle öljyä ja sekoita. Suolan (ja ehkä muut haluamasi mausteet) voi lisätä ennen uunia tai sen jälkeen. Näppärää maustaa vasta jälkikäteen jos vaikka joku lapsi himoitsee sun ranuja, mutta ei niin välitä reilusti suolatuista asioista.
Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti