sunnuntai 3. toukokuuta 2015

The lohi, eli soijalla ja muilla höystellä marinoitu lohi.

Tämä on mun mielestä paras tapa valmistaa lohta. Fiilistelystä päätellen moni ystäväkin on ollut samaa mieltä. Tai en mä tiedä onko se heidän mielestään juuri se paras, mutta on maistunut. Kesäisin lohi menee grilliin ja muulloin kuumaan uunin. Valmistusmenetelmä sotii varmasti kaikkia huippukokkien ohjeita vastaan, mutta uunin tai grillin ollessa tosi kuuma tulee loheen kivan paahteinen maku. Jos se ei miellytä, niin laita miedommalla lämmöllä! Tämä sama resepti on blogissa jo aiemminkin, mutta halusin sen tänne omana postauksena, koska teen tätä niin usein. Lohen kanssa tällä kertaa avokadodippiä ja murskattuja perunoita.


Marinoitu lohi

 

Lohifilee
soijaa
inkivääritahnaa
hunajaa
sitruunamehua
mustapippuria

Pahoittelut jo nyt että reseptissä ei ole mitään tarkkoja määriä. Tämä johtuu siitä että laitan aina aika fiiliksellä noita aineita, ei ole niin tarkkaa. Tänään valmistin kokonaisen lohen (kahtena fileenä), joten laitan nyt määriä sen mukaan.

Ota iso laakea vuoka jonne lohet mahtuvat.
Kaada vuokaan parin sentin kerros soijaa.
Lisää vuokaan 1-2 tl inkivääritahnaa, 1 rkl hunajaa, 1 rkl sitruunamehua ja mustapippuria.
Sekoittele, ei väliä vaikka hunaja ei kokonaan liukene.
Laita lohifileet nahkapuoli ylöspäin vuokaan ja kääntele/auta lusikalla niin että marinadia tulee myös nahkapuolelle.
Anna maustua jääkaapissa noin tunnin. Joskus olen pitänyt yönkin yli, silloin kannattaa vähentää soijan määrää ettei tulee liian suolaista kalaa.
Paista uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia, riippuu tietysti fileiden paksuudesta.
Kesän ollessa päällä laita kuumaan grilliin (grillausalustan päällä) 10-15 minuutiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti