sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Hampurilaissämpylät!!! Ja vähän täytettä myös...

Pakko oli laittaa otsikkoon muutama huutomerkki, koska reseptillä tulee täydelliset sämpylät hamppareihin. Täydellinen on paljon sanottu, mutta en olisi muuttanut mitään. Herra Nakki on elämänsä aikana useamman burgerin vetänyt ja totesi syövänsä parasta hampurilaista koskaan iskiessään hampaansa tuohon alla kuvattuun herkkuun. Resepti on alunperin ilmeisesti New York Times-lehdestä ja tosi monessa blogissa tätä hehkutettiin. Omani tein lopulta Suklaapossun ohjeen mukaan. Sämpylöitä tulee kahdeksan, pakasta ihmeessä osa jos ei kaikki mene parissa päivässä.


Hampurilaissämpylät


2,5 dl vettä
4 rkl maitoa
2 tl kuivahiivaa 
2 rkl sokeria 
8 dl vehnäjauhoja 
1,5 tl suolaa 
2 rkl pehmeää voita 
1 muna
Päälle kananmuna ja seesaminsiemeniä
Lämmitä vesi ja maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva ja sokeri. Anna seisoa noin 5 minuuttia.
Sekoita jauhot ja suola, nypi voi jauhojen joukkoon.
Sekoita muna vesi-hiivaseokseen ja lisää se jauhojen joukkoon. 
Vaivaa taikinaa, kunnes on kiinteää. Käsin meni aikaa vajaat 10 minuuttia.
Jos taikina on kovinkin tahmaista, niin lisää vähän jauhoja. 
Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi noin 1-2 tuntia (itse kohotin 2h).
Kaada taikina jauhotetulle alustalla ja jaa 8 osaan.
Pyörittele littanoiksi palloiksi ja kohota leivinpaperin päällä liinan alla vielä 1-2 tuntia.
Laita kylmään uuniin kulho, jossa on pari desiä vettä ja kuumenna uuni 200 asteeseen.
Voitele munalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
Paista sämpylöitä uunissa 10-15 minuuttia.
Täytteenä meillä oli Carnitas tacoista tuttua pulled pork tyyppistä lihaa. Vähän yksinkertaistin ohjetta. Sekoitin mausteseoksen, kuvassa näkyy mausteet (määrät meni ihan arvalla). Mausteseos lihan pintaan, pinnat kiinni paistinpannulla. Liha pataan ja perään limemehua, colaa, vasikanfondia, soijaa ja vettä niin että liha peittyy. Siitä sitten vaan keittelemään!


Välissä lisäksi salaattia, cheddaria, tomaattia, suolakurkkuja ja valkosipulikastiketta (ranskankermaa, suolaa, pippuria, ripaus sokeria ja pari valkosipulinkynttä raastettuna).

NAM!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti