Seesamikastike
3 valkosipulinkynttä raastettuna
1 rkl raastettua inkivääriä
1-2 rkl punasipulia hienonnettuna
1/2 tl sinappia
3 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl tummaa sokeria
1 rkl soijaa
1 tl srirachaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl suolaa
2 rkl vaaleita seesaminsiemeniä
1 dl oliiviöljyä (puolet voi olla myös rypsiä)
0,5 dl riisiviinietikkaa
2 rkl valkoviinietikkaa
Jauheliha
2 rkl chilihiutaleita
2 rkl kuivattua valkosipulia
1 rkl sitruunameuhua
suolaa
mustapippuria
Lisäksi esim.
6-8 ruotoa lehtikaalia
rasiallinen ituja
basilikaa
kevätsipulia
200g nuudeleita
Tee kastike kannellisessa purkissa tai pullossa yhdistämällä aineet ja sheikkaa vimmatusti.
Silppua lehtikaali kulhoon ja kaade päälle osa kastikkeesta.
Keitä nuudelit.
Paista ja mausta jauheliha.
Laita kulhoon nuudeleita ja kaalia suunnilleen saman verran.
Päälle kastiketta.
Lisää päälle muita aineksia haluamasi määrä ja ripottele pinnalle vielä kastiketta.
Toista niin monta kertaa että maha on varmasti täysi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti