sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Nuudelikulho ja ihana seesamikastike

Tämä on juuri semmoista ruokaa mistä tykkään. Nopea tehdä, sekaan voi laittaa vähän mitä kaapista löytyy ja silti maistuu mahtavalta! Tässä maku perustuu kastikkeeseen, joka on ihan super! Kannattaa tehdä vaikka heti kastiketta tuplana ja testata myös muihinkin ruokiin. Reseptin bongasin taas kerran ensin Instagramista ja sitten eräänä päivänä muistin kaivaa myös reseptin esille. Alkuperäinen resepti 52 weeks of Deliciousness-blogista. Mukaan voi laittaa reseptissä mainittujen lisäksi esim. avokadoa, kaalia, paprikaa, tomaattia, korianteria, porkkanaa... Mitä nyt sattuu kaapissa olemaan. Niin ja tämä toimii kylmänä ja kuumana! Meillä syödään ensin niin että jauheliha ja nuudelit ovat kuumia ja seuraavana päivänä lounaalla kaikki kylmänä. Toimii kummallakin tavalla!


Seesamikastike

 

3 valkosipulinkynttä raastettuna
1 rkl raastettua inkivääriä
1-2 rkl punasipulia hienonnettuna
1/2 tl sinappia
3 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl tummaa sokeria
1 rkl soijaa
1 tl srirachaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl suolaa
2 rkl vaaleita seesaminsiemeniä
1 dl oliiviöljyä (puolet voi olla myös rypsiä)
0,5 dl riisiviinietikkaa
2 rkl valkoviinietikkaa

Jauheliha  


400g jauhelihaa
2 rkl chilihiutaleita
2 rkl kuivattua valkosipulia
1 rkl sitruunameuhua
suolaa
mustapippuria

Lisäksi esim.

6-8 ruotoa lehtikaalia
rasiallinen ituja
basilikaa
kevätsipulia
200g nuudeleita

Tee kastike kannellisessa purkissa tai pullossa yhdistämällä aineet ja sheikkaa vimmatusti.
Silppua lehtikaali kulhoon ja kaade päälle osa kastikkeesta.
Keitä nuudelit.
Paista ja mausta jauheliha.
Laita kulhoon nuudeleita ja kaalia suunnilleen saman verran.
Päälle kastiketta.
Lisää päälle muita aineksia haluamasi määrä ja ripottele pinnalle vielä kastiketta.
Toista niin monta kertaa että maha on varmasti täysi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti