torstai 24. maaliskuuta 2016

Kanafajitas

Eipä ole kyllä tullut tehtyä fajitaksia varmaan kymmeneen vuoteen. Enkä mä nyt ihan osaa sanoa miten nämä niin kamalasti eroaa tortilloista (joita tuleekin tehtyä noin kerran kuussa). Kai se on niin että fajitaksissa on lämmin täyte ja tortilloissa kaikkea kylmääkin härpäkettä! Sanotaanko että nämä on ehkä vähän yksinkertaisempia kuin nuo tortilla asiat.


Kanafajitas

 

500-600g broilerin fileepihvejä
2 paprikaa
iso punasipuli
oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
1 tl oreganoa
1 tl juustokuminaa
1 tl valkosipulirouhetta/jauhetta
1/2-1 tl chilirouhetta/jauhetta
1/2 tl paprikajauhetta
mustapippuria

tortillalettuja, salsaa, ranskankermaa ja guacamolea
Jos oikein haluaa hullutella, niin väliin voi laittaa myös viipaleen cheddaria!



Sekoita pari rkl öljyä, sitruunamehu ja mausteet keskenään.
Viipaloi kana ja sekoittele maustetahnan kanssa pussissa tai rasiassa. Anna maustua vähintään tunnin jääkaapissa.
Valmista guacamole jääkaappiin maustumaan.
Viipaloi paprikat ja sipulit.
Lämmitä pannu kuumaksi ja lisää pari rkl öljyä ja paprikat+sipulit.
Paistele noin 5 minuuttia, jätä kuitenkin paprikat rapsakoiksi. Lisää makusi mukaan samoja mausteita mitä meni broiskun marinadiin. Ainakin suolaa ja pippuria suosittelen lisäämään jos muuten ujostuttaa.
Siirrä sivuun ja paista broiskut.
Lisää paprika&sipulit pannulle ja sekoittele.
Sitten vaan letut lämpiämään ja kastikkeet esille.
Yritä täyttää maltilla, niin saat taiteltua vielä letun oikeaoppisesti kiinni.
Ja siis tarkoittaa sitä että ensin taitetaan pohja ja sitten sivut. En osaa selittää miksi mun mielestä tortillat pitää aina rullata ja fajitakset taitella. Ehkä se on joku sääntö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti