tiistai 1. maaliskuuta 2016

Vähänkö hyvä kikherne-couscous-tonnikalasalaatti

Vähänkö tein hyvää salaattia! Tosta vaan keksin sen. No nyt vähän huijaan. Vähän googlettelin ja sain Maku-lehden sivuilta inspiksen salaattiin ja kastikkeen kyllä matkin aika suoraan reseptistä. Tilanne oli siis maanantai+nälkä ja kukaan ei ollut käynyt kaupassa. Löysin pönikän kikherneitä ja tonnikalaa. Siitä se idea sitten lähti.


Kikherne-couscous-tonnikalasalaatti


2dl couscousia
oliiviöljyä
suolaa
pussillinen/rasiallinen babypinaattia
1 keltainen paprika
1 puska basilikaa
1 tölkki kypsiä kikherneitä
1 purkki tonnikalaa
salaattisiemensekoitusta tms.
mustapippuria

kastike 

1-1,5 dl  majoneesia, ranskankermaa tai kermaviiliä (itse laitoin osan rahkaa, koska kaappi tyhjänä)
1 valkosipulinkynsi raastettuna/murskattuna
2-3 rkl sitruunamehua
3 tl currya
1 rkl hunajaa
1-2 tl dijonsinappia
suolaa

Valmista couscous pakkauksen ohjeen mukaan.
Sekoita kastikkeen aineet keskenään.
Valuta kikherneet, kaada lautasella ja painele vähän lusikalla.
Lisää kaikki ainekset kulhoon, kastike ja pari rouhaisua mustapippuria perään.
Sekoita ja laita hetkeksi tekeytymään jääkaappin. Saa syödä myös välittömästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti