perjantai 16. toukokuuta 2014

Kalifornian salaatti

Olin leikannut tämän reseptin talteen Ruokapirkasta ehkä viime kesänä ja nyt se pääsi testiin. Tosin muokkailin reseptiä mm. kastikkeen osalta. Tämä salaatti toimi loistavasti kevään ensimmäisen grillailun lisäkkeenä. Varsinaisesti siellä grillissä kävi possun siäsfilettä, viipaloituja perunoita ja halloumia (joka oli todella hyvää salaatin kanssa!).



Kalifornian salaatti


2  avokadoa
1 1/2 rkl limetinmehua
1 rs kirsikkatomaattia
1 punainen paprika
1/2 kurkkua
1 punasipuli
cosmopolitan-salaattia
jääsalaattia
1/2 tuore ananas
1 mieto punainen chili
ripaus suolaa ja mustapippuria

0,5 dl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl hunajaa
mustapippuria
suolaa

Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Maistele ja lisää tarvittaessa aineksia.
Kuori ananas ja kuutioi hedelmäliha.
Poista chilistä siemenet ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
Kuumenna paistinpannulla hieman öljyä. Lisää pannulle chilisuikaleet ja ananaskuutiot.
Sekoittele hetki kuumalla pannulla, kunnes ananas on saanut hieman väriä pintaan. Siirrä ananakset jäähtymään pois pannulta.
Revi tai leikkaa huuhdellut salaatit esim. isolle laitaselle. Kaatele vajaa puolet kastikkeesta salaattien päälle.
Kuutioi avokadot ja kaada päälle limetinmehu.
Lisää salaattipetiin puolitetut tomaatit, avokadot ja pilkotut paprika, kurkku, punasipuli.
Lisää vielä päälle jäähtyneet ananakset ja loput kastikkeesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti