perjantai 23. toukokuuta 2014

Jauheliha pannupizza

Juuri kun edellisessä pizza ohjeessa mainostin että ei tule enää tehtyä pizzaa kuin pizzakivellä, niin iski pannupizzan himo. Äiti tekee aina välillä perjantaisin ihanaa pizzaa pari pellillistä ja silloin on hyvä aika osua sinne vierailemaan. Nyt iski kuitenkin valtava tarve tehdä itse tätä herkkua ja tässä lopputulos. Pohjaa varten muistin lukeneeni Pastanjauhannan sivuilta täydellisestä pannupizzapohjasta ja testasin sen yhdellä pienellä muutoksella. Tässä ohjeessa pizza tehdään suoraan öljytylle alustalle. Koska pizzaa oli tulossa uunipellillinen ja en missään tapauksessa jaksanut pestä peltiä oikaisin ja laitoin öljyn taikinaan ja paistoin leivinpaperilla vuoratulla pellillä. Toimi hyvin niinkin. Seuraavalla kerralla testaan kyllä alkuperäisen ohjeen reseptiä, testimielessä :)


Jauheliha pannupizza


Pohja
3 dl vettä
pussi kuivahiivaa
max 8 dl jauhoja
1 tl suolaa
1 tl sokeria
2 rkl oliiviöljyä

Täyte
Tomaattikastike
Jos oikein laiskottaa, niin sekoita ketsupin ja tomaattipyreen sekaan mausteita ja sokeria, niin homma toimii aina perus ketsuppia paremmin.

600g jauhelihaa
1 sipuli
5 valkosipulinkynttä
(Worcesterkastiketta tai soijaa)
kirsikkatomaatteja
1-2 pussi mozzarella juustoraastetta
2 tuoremozzarellaa
suolaa
mustapippuria

oreganoa

Laita kulhoon kuivahiiva ja desi jauhoja. Sekoita keskenään.
Kaada päälle lämmin vesi samalla sekoitellen.
Lisää sokeri ja suola.
Lisäile jauhoja vähitellen, jotta saat taikinan joka ei enää tartu käsiin.
Lisää öljy ja sekoita (tai käytä öljy paistoastian öljyämiseen, silloin laita reilusti)
Anna kohota noin 45 minuuttia.

Tee tomaattikastike.

Paista jauheliha.
Mausta suolalla ja pippurilla, lisää joukkoon pienityt valkosipulit ja sipulit.
Lisää halutessasi loraus Worcesterkastiketta tai soijaa.
Anna hautua miedolla lämmöllä.

Levitä taikina uunipellille, tai missä nyt meinaat pizzan tehdä.
Laita päälle tomaattikastiketta, osa juustoraasteesta, halkaistut kirsikkatomaatit, lisää juustoraastetta ja viipaloitu tuoremozzarella.

Paista 250 asteisessa uunissa reilu 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti