Tässä taas resepti mitä on pitänyt kokeilla vuosia. Kerran innostuin ja ostin jopa aineetkin valmiiksi. Johonkin muuhun ne tuli sitten upotettua. Nyt kun tulee nautittua kiireettömistä päivistä kotosalla ja kahvittelijoita riittää, niin päätin pistää tämän testiin. Makeaa, kinuskista, hyvää!!! Ja todella helppo ja nopea valmistaa. Tutkin netistä useita eri reseptejä ja vaihtelua tuntuu olevan enimmäkseen pohjaan laitettavien keksien merkissä ja määrässä. Itse päädyin hieman matalampaa piirakkaan, matalilla reunoilla. Jos haluaa muhkemanpaa, niin kannattaa tehdä pienempään vuokaan ja nostaa reunoja korkeammalle. Olin vähän laiska keksien murustamisen kanssa ja reunat pysyivät huonosti kasassa. Mutta ei haitannut meitä! Vaikka reseptissä on banaania, tuntui se tekevän hyvin kauppansa parina seuraavanakin päivänä. Suosittelen ostamaan kondensoidun maidon valmiiksi keitettynä jos löytyy! Säästyy kolmen tunnin keittelyltä.
Pohja
260 g LU Bastogne keksejä / Digestive keksejä
70 g voita tai margariinia sulatettuna
Täyte
1 prk kondensoitua maitoa
2 banaania viipaleina
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
(ripaus sokeria)
Pinnalle
Raastettua tummaa suklaata
Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa.
Painele n. 24 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Laittaisin taas pohjaan sitä leivinpaperia. Jos haluat korkeammat reunat, lisää keksejä ja voita tai vaihda vuoka pienempään. (Tässä vaiheessa kätevää...)
Laita vuoka jääkaappiin odottelemaan.
Nyt jos sinulla on keittämätön kondensoitu maito, poista etiketti, laita kattilaan reilusti vettä ja avaamaton säilykepurkki sekaan. Keittele miedolla lämmöllä 2,5-3 tuntia. Muista lisätä välillä vettä, jos tilanne sitä vaatii. Anna tölkin jäähtyä. Suositten ehkä tekemään tämän vaikka jo edellisenä päivänä valmiksi, niin ei tarvitse odotella kinuskin jäähtymistä.
Avaa tölkki ja kaada siellä oleva kinuski pohjan päälle.
Seuraavaan kerrokseen lado pilkotut banaanit.
Vispaa päälle kermavaahto, jonka ei tarvitse olla kovinkaan tuhdisti makeutettua johtuen sen alla olevasti jokseenkin makeasta kinuskista.
Raasta päälle suklaata tai voi siihen ripotella kaakaotakin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti