maanantai 27. lokakuuta 2014

Punajuuri-halloumisalaatti

Meillä on opiskelukavereiden kanssa syksyisin sadonkorjuu-juhlat. Jotenkin tässä vuosien varrella usean kuoharipullon ja sienipiirakan lauantaisesta tuhoamisesta ollaan siirrytty sunnuntaibrunsseiluun. Kyllä me vielä joku vuosi repästää! Nyt brunssille oli pakko saada jotain punajuuresta valmistettua. Yleensä myös halloumia nyt vaan on hyvä laittaa johonkin ruokaan, joten päädyin tekemään tämä Hesarin reseptin innoittamana punajuuri-halloumisalaattia. Vähän sitä tuli muokattua ja tuli tosi hyvää! Ainoa ongelma salaateissa joissa on joku lämmin komponentti on se että ne eivät kyllä enää seuraavana päivänä toimi. Tai ainakaan itselleni ei maistu lätsähtäneet rucolat ja tammenlehvät, jokainen tietysti toimii omien mieltymyksiensä mukaisesti. Tällä reseptillä meitä söi 5 henkilöä brunssilla, jossa oli tietysti muutakin tarjottavaa. Eikä jäänyt kuin ihan pieni annos yli!


Punajuuri-halloumisalaatti


1 nippu tammenlehvää
1 rasia rucolaa
1 dl majoneesia
½ dl kermaviiliä
1–1 ½ rkl piparjuuritahnaa
1 valkosipulin kynsi
mustapippuria
suolaa

8 pientä punajuurta
mustapippuria
suolaa
4 rkl juoksevaa hunajaa

1 pkt halloumijuustoa
pieni pussillinen saksanpähkinöitä

Pese ja valuta salaatit.
Valmista kastike sekoittamalla majoneesin sekaan kermaviili, piparjuuritahna, raastettu valkosipuli ja mausteet.
Revi salaatteja pienemmäksi ja sekoita kastike niiden joukkoon. Laita jääkaappiin maustumaan.

Pese, kuori ja lohko punajuuret esim. 8 osaan. Suosittelen käyttämään muovihanskoja!
Laita lohkot uunivuokaan ja päälle suolaa, mustapippuria ja hunajaa. Pyöräyttele vähän lohkoja.
Paista 200 asteisessa uunissa 30-50 minuuttia. Riippuu ihan niiden lohkojen koosta ja halutusta kypsyydestä.

Pieni saksanpähkinät.
Leikkaa halloumi siivuiksi ja paista/grillaa niihin kaunis pinta. Halutessasi pieni vielä paloja paistamisen jälkeen.
Sitten vaan salaatin päälle kypsät uunista tulleet punajuuret, halloumit ja pähkinät. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti