Punajuuri-halloumisalaatti
1 nippu tammenlehvää
1 rasia rucolaa
1 dl majoneesia
½ dl kermaviiliä
1–1 ½ rkl piparjuuritahnaa
1 valkosipulin kynsi
mustapippuria
suolaa
8 pientä punajuurta
mustapippuria
suolaa
4 rkl juoksevaa hunajaa
1 pkt halloumijuustoa
pieni pussillinen saksanpähkinöitä
Pese ja valuta salaatit.
Valmista kastike sekoittamalla majoneesin sekaan kermaviili, piparjuuritahna, raastettu valkosipuli ja mausteet.
Revi salaatteja pienemmäksi ja sekoita kastike niiden joukkoon. Laita jääkaappiin maustumaan.
Pese, kuori ja lohko punajuuret esim. 8 osaan. Suosittelen käyttämään muovihanskoja!
Laita lohkot uunivuokaan ja päälle suolaa, mustapippuria ja hunajaa. Pyöräyttele vähän lohkoja.
Paista 200 asteisessa uunissa 30-50 minuuttia. Riippuu ihan niiden lohkojen koosta ja halutusta kypsyydestä.
Pieni saksanpähkinät.
Leikkaa halloumi siivuiksi ja paista/grillaa niihin kaunis pinta. Halutessasi pieni vielä paloja paistamisen jälkeen.
Sitten vaan salaatin päälle kypsät uunista tulleet punajuuret, halloumit ja pähkinät.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti