lauantai 11. lokakuuta 2014

Jauheliha-linssikeitto

Vappu Pimiä teki tätä telkkarissa ja minä perässä. Syksyllä ja talvella maistuu keitot ja tuntuu että tulee aika paljon pyöritettyä samoja reseptejä. Tähän toi kivasti uutta nuo linssit ja pinaatti, aika paljon meillä ainakin syödään perunaan perustuvia keittoja. Suosittelen testaamaan! Muitsaakseni alkuperäisessä reseptissä linssit oli valmiiksi kypsiä, muitta itse heitin sekaan raakoja punaisia linssejä, siinähän ne samalla kypsyvät.


Jauheliha-linssikeitto


400-500g naudan paistijauhelihaa

oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
n. 8 dl vettä
1-2 dl vihreitä tai punaisia linssejä
4 tomaattia
2 rkl vasikanfondia
1 rkl Worchester-kastiketta
ripaus caynnepippuria

0,5 tl paprikajauhetta
suolaa ja pippuria
1 pss/rasia tuoretta pinaattia


Lorauta kattilaan oliiviöljyä.
Lisää pilkottu sipuli ja valkosipuli ja paista miedolla lämmöllä.
Lisää sekaan jauhelihaa osissa ja paista kypsäksi.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Lisää vesi, linssit (käytin kypsentämättömiä, kannattaa lisätä vähän oman maun mukaan), pilkotut tomaatit ja mausteet.
Anna porista miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa lisää mausteita.
Sammuta liesi ja lisää huuhdellut pinaatit, itse pienin niitä hieman.
Sekoitus ja syömään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti