Jauheliha-linssikeitto
400-500g naudan paistijauhelihaa
oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
n. 8 dl vettä
1-2 dl vihreitä tai punaisia linssejä
4 tomaattia
2 rkl vasikanfondia
1 rkl Worchester-kastiketta
ripaus caynnepippuria
0,5 tl paprikajauhetta
suolaa ja pippuria
1 pss/rasia tuoretta pinaattia
Lorauta kattilaan oliiviöljyä.
Lisää pilkottu sipuli ja valkosipuli ja paista miedolla lämmöllä.
Lisää sekaan jauhelihaa osissa ja paista kypsäksi.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Lisää vesi, linssit (käytin kypsentämättömiä, kannattaa lisätä vähän oman maun mukaan), pilkotut tomaatit ja mausteet.
Anna porista miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa lisää mausteita.
Sammuta liesi ja lisää huuhdellut pinaatit, itse pienin niitä hieman.
Sekoitus ja syömään!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti