tiistai 10. maaliskuuta 2015

Pitakebab

Nojuu. Lauantaina 2,5h detox joogan jälkeen piti saada pitakebab. Jotta saisi joogan vaikutukset nollattua tämä haave oli toteutettuva! Olen vain muutaman kerran tilannut kyseistä herkkua ravintolasta, eli tulee useammin tehtyä pitasysteemit kotona. Sama asia kuin tortillat, parempaa saa aina kotona! Suosittelen tekemään pitaleivät itse, ei ole vaikeaa ja lopputulos on ihan jotain muuta kuin kaupan suojakaasussa muhineet koppurat. Tässä ohje leipiin. Täytteiden kanssa tietysti vain taivas rajana, mutta olen sitä mieltä että laadukas kebab ja kunnon kastikkeet pitää olla. Todella vaikeaa muuten ottaa siistiä kuvaa tuollaisesta täyteen ahdetusta leipätaskusta.


Pitakebab

 

hyvää kebablihaa (esim. Wotkins)
salaattia
maissia
tomaattia
punasipulia
paprikaa
suolakurkkuja
jalopenoja

Tomaattikastike

1 purkki paseerattua tomaattia
oliiviöljyä
2-4 valkosipulinkynttä
1-2 rkl tomaattipyrettä
1 rkl balsamiviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
sokeria
cayennepippuri
chilijauhetta

Laita pieneen kattilaan loraus oliiviöljyä ja kuullota siinä hetki silputtuja valkosipuleita.
Perään paseeratut tomaatit ja kaikki loput aineet.
Keittele miedolla lämmöllä 20 minuuttia tai kauemmin.
Maistelen ja lisäile mausteita.

Valkosipulikastike

1 purkki ranskankermaa
1 purkki kermaviiliä
1-2 valkosipilinkynttä raastettuna/puserrettuna
1-2 tl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
ripaus sokeria

Sekoita aineet, maistele ja anna makustua jääkaapissa vähintään 20 minuuttia.

Paista kebablihat pannulla, pilko vihannekset, avaa pitaleipä ja laita niin paljon täytteitä kuin mahtuu.
Herkuttele!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti