tiistai 10. maaliskuuta 2015

Pitaleivät

Tällä reseptillä tulee todella hyviä pitaleipiä. Sellaisia ettei enää koskaan tee mieli ostaa kaupan pannulappuja. Luin jostain että pitaleipien uunissa nousemisen salaisuus olisi siinä että pellille laitetaan taikinan alle jauhoja, jotta taikina ei tartu leivinpaperiin kiinni. Totta tai ei, ekaa kertaa kaikki leivät tulivat uunista ulos palloina.


Pitaleivät


2 1/2 dl vettä
1/2 tl suolaa
2 tl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl kuivahiivaa
2 rkl öljyä

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen suola, sokeri, jauhot, kuivahiiva sekä öljy.
Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota 20-30 minuuttia liinan alla.

Pyörittele taikinasta kahdeksan palloa hieman jauhotetun leivinpaperin päälle.
Painele pallot jauhotetuin käsin/kaulitse mataliksi leipäsiksi (halkaisija n. 10 cm).
Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.

Kuumenna peltiä uunissa 1-2 minuuttia.
Vedä kohonneet leipäset leivinpapereineen kuumalle pellille ja paista uunin keskitasolla 250 asteessa 5-8 minuuttia.
Anna jäähtyä hetki ennen laikkaamista ja täyttämistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti