perjantai 6. maaliskuuta 2015

Siirappikeksit (älä anna nimen hämät) ovat muuten mielettömän hyviä!

Aika mummoa leipoa siirappikeksejä, mutta en olekaan väittänyt olevani mitenkään erityisen cool tyyppi. Naapurit toivat näitä meille edellisenä jouluna ja koko seuraavan vuoden mieleeni muistui niiden herkullinen maku. Tuota makua saikin silloin jouluna maistella noin 15 minuuttia, kunnes kaikki lahjakeksit oli tuhottu. Kun lokakuussa aloin taas muistelmaan näitä herkkuja vietin usemaan hetken internetin ihmeellisessä maailmassa reseptiä etsien. Olisi tietytsti ollut aivan liian yksinkertaista kysyä naapureilta mikä tuote oli kyseessä! Lopulta ulkonäöin perusteella totesin ne siirappikekseiksi/Wilhelmiinoiksi ja tein näitä jo marraskuussa, muistaakseni pari päivää ennen laskettua aikaa. Eli helppoja on ja olivat hyviä vielä monta päivää valmistamisen jälkeen! Ja näitä kannattaa testata vaikka ei olisikaan joulu.


Siirappikeksit

 

200 g voita
2,5 dl sokeria
1 kananmunankeltuainen
2 rkl siirappia
3 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa

Vatkaa pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää keltuainen ja siirappi.
Sekoita kuiva-aineet keskenään ja kaada mukaan.
Sekoita taikina murumaiseksi.
Tee taikinasta n.2cm paksuisia tankoja.
Asettele tangot pellille ja jätä reilusti tilaa tankojen väliin.
Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.
Leikkaa kekseiksi lämpiminä ja anna jäähtyä pellillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti