tiistai 15. lokakuuta 2013

Key Lime Pie

Tässä piirakka jonka tekemistä olen arponut satoja vuosia (vähintäänkin). Jotenkin vaan olen tiennyt että tämä on hyvää, mutta ei ole vain tullut tehtyä. Nyt aika oli siihen kypsä ja tein tätä mukaan illanviettoon. Voin sanoa että oli odottamisen arvoista! Pohjasta tuli reunoista vähän liian korkea, joten sitä rapisi kakun päälle. Mutta ei kuulkaa haitannut yhtään.


Key Lime Pie


Pohja

200g Digestive-keksejä
100g voita
1-2 rkl ruokosokeria (taviskin käy)

Täyte

4 limettiä
5 keltuaista
1 tölkki kondensoitua maitoa
1 rkl vaniljasokeria

Koristelu

Kermavaahtoa ja raastettua kuorta limeteistä. Näppärä tekee valkuaisista marenkia. Minä tein suraavana päivänä munakkaan.

Murskaa keksit (esim. pussissa kaulimella) ja sekoita sulatetun voin ja sokerin kanssa.
Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka ja kaada keksimassa sinne. Levittele tasaiseksi, myös reunoille. Paista 150 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Ei haittaa vaikka vasta tässä vaiheessa muistat levitellä keksimurua sinne reunoillekin... Jos niin kävi, tee korjaava liike ja paista vielä hetki.

Pese limetit ja raasta niistä kuoren vihreää osaa. Tämän jälkeen purista mehut niistä.
Vatkaa keltuaisia muutaman minuutin. Lisää kondentoistu maito ja vatkaa vielä muutama minuutti lisää. Lisää mehu, kuorta ja vaniljasokeri. Sekoita ja kaada pohjan päälle.

Paista noin 15 minuuttia uunissa. Kannattaa tehdä tämä jo edellisenä iltana valmiiksi ja antaa odotella jääkaapissa. Kylmän kakun päällä pysyy sitä paitsi paremmin se kermavaahtokin. Eli siis ennen tarjoilua vatkaa kakun päälle kasa makeutettua kermavaahtoa. Jos on vielä jemmassa limetti, niin raasta siitä vielä kuorta päälle.

LISÄYS! Reseptiin sopii myös mascarponejuusto. Eli jos jääkaapissa on mascarponea tai muuta maustamatonta tuorejuustio, niin sekaan vaan. Itse laitoin 100g mascarponea ja toimi loistavasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti