tiistai 22. lokakuuta 2013

Pikkuiset lihapullat

Saahan näistä tietysti tehdä isojakin! Tykkään tehdä näitä pieniä mausteisia lihapullia tomaattikeittoon. Samalla reseptillä saa myös hyviä lihapullia tarjottavaksi pardeihin. Ikinä niitä ei ole ollut tarpeeksi, vaikka jauhelihan määrä on ollut valtava. Rajansa silti kaikella.

Pikkuiset lihapullat 

600-700g jauhelihaa
2 rkl korppujauhoja
0,5 dl kermaa
2 munaa
2 rkl kuivattua sipulia
1-2 rkl Worcesterkastiketta
suolaa
mustapippuria
mausteita (esim. chiliä, persiljaa, basilikaa) 

Laita kulhoon korppujauhot ja kerma. Anna niiden turvota 10-15 minuuttia. Lisää kaikki loput aineet ja sekoittele valtavan reippaasti esim. haarukalla. 
Sitten vaan muotoilemaan pullia. Helpottaa jos ottaa kulhoon vettä, jossa kostuttaa välillä käsiä. 
Nämä mahtuivat yhdelle pellilliselle. Niin, en jaksa paistaa niitä ensin pannulla. 
Eli uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia ja valmista on. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti