Tämä kuuluu taas näihin kahden hengen talouden suurperhekokoisiin ruokiin. Mutta en varmasti ala tekemään pienempää määrää. Ja keksittiin töissä, miten näihin saa vaihtelua. Voi ostaa jääkaappiin eri makuisia ketsuppeja, A vot, ihan eri ruokaa kun eilen. Ja nyt jos joku nurisee jotain ketsupin lisäämisestä valmiiksi tomaattiseen ruokaan, niin...
Lasagne
Tomaattikastike
500 jauhelihaa
2 pakettia tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyreetä
iso sipuli
5 valkosipulinkynttä
1 tl sokeria
luraus lihafondia
oreganoa
basilikaa
suolaa
mustapippuria
halutessasi paprika/chilimaustetta
tuoretta basilikaa ja oreganoa (jos löytyy)
Pilko sipulit. Paista jauheliha ja heitä sipulit sekaan ennen jauhelihan kypsymistä. Kun kaikki on kypsiä, mausta suolalla ja pippurilla.
Laita sekaan tomaattiset asiat ja mausteet. Anna muhia miedolla lämmöllä. Jos menee kovin kuivakan näköiseksi, lisää vähän vettä.
Juustokastike
50g voita
1 dl jauhoja
1 litra maitoa
200g juustoraastetta
muskottia
viherpippuria
mustapippuria
suolaa
Sulata voi kattilassa, lisää jauhot joukkoon ja vatkaa maito sekaan. Anna kiehua MIEDOLLA lämmöllä 10 minuuttia. Muista sekoitella tai keitos palaa melko varmasti pohjaan. Jos näin pääsee käymään, peli ei vielä ole ihan menetetty. Jos sekoitat pohjanpalanene aineksen muuhun, alkaa maku jo kärsimään. Eli jos käräytät vähän pohjaan, niin älä missään nimessä sekoittele enää pohjaa raapien. Röntgenkatse on plussa tuossa pohjanpalaneen juustokastikkeen tarkkailussa.
Ota kattila pois liedeltä, lisää noin puolet juustoraasteesta ja mausteet.
Levitä öljyttyyn vuokaan kerros juustokastiketta, lasagnelevyjä, tomaattikastiketta, juustokastiketta, levyjä...Niin että päällimmäiseksi tulee vain levyjen päälle levitetty juustokastike. Ripottele vielä loput juustot pintaa. Täytynee myöntää että taisi mennä yhteensä reilu 200g juustoa...
Paista 180 asteessa noin 45 minuuttia. Sitten vaikein osuus: Lasagnen pitäisi antaa odotella puolisen tuntia uunista ottamisen jälkeen. Muuten koostumus on melkoisen kostea. Meillä se ei haitannut. Onpa sitten seuraavana päivänä taas vähän erityyppinen koostumus!
Ei kannata liian tarkkaan levitellä, kyllä ne uunissa leviää! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti