keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Lohikeitto (kermainen sellainen)

Meillä tykätään syödä keittoja. Jostain syystä lohikeittoa tulee tehtyä ihan liian harvoin. Kun sitä tekee, ei tee mieli syödä sitä. Kun se on valmista, ei malttaisi lopettaa. Nämä on näitä. Tämä versi on sitten kermainen. Jos tätä valmistaisi useammin, korvaisin kerman maidolla. Minä käytin tässä pakasteessa ollutta lohi"fileetä", koska se sopi ulkonäollisesti pilkottavaksi keittoon. Ymmärrätte varmaan mitä tarkoitan. Kalankäsittelyni ei siis ole VIELÄ ihan huippuluokkaa ja päätin ostaa kokonaisen lohen. Mutta myös pakasteessa ollut kala toimii tässä, toki tuore on aina tuoretta.



Kermainen lohikeitto


sipuli
voita
muutama porkkana
8 perunaa
n. 400g lohta
tilliä
2 dl kerma
kala fondia/liemikuutio
laakerinlehti
suolaa
musta/valkopippuria

Laita pieni pala voita kattilaan ja kuullota siinä pilkottua sipulia.
Tällä aikaa kuori ja pilko porkkanat ja perunat.
Pyöräytä porkkanat sipuleiden kanssa kattilassa.
Lisää perunat ja sen verran vettä että kattilassa olevat tuotteet peittyvät. Itse laitoin n.8 dl.
Lisää kattilaan vielä loraus fondia tai kalaliemikuutio ja laakerinlehti.
Keitä hiljalleen reilu 5 minuuttia. Kun perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä lisää kattilaan pilkottu lohi, kerma, pippuria ja tarvittaessa suolaa. Kun porkkanat ja perunat ovat kypsiä lisää hienonnettua tilliä. Tarjoillaan tietysti ruisleivän kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti