keskiviikko 14. elokuuta 2013

Grilliruokaa

Viikonloppu mökillä, maanantaina väsyttää ja kauppaan ei jaksa mennä... Tykkään kehitellä ruokaa aineksista mitä jääkaapista löytyy. Nyt tuli aikaiseksi näitä!

 

 

Lempeästi tulinen kermaviilikastike

1 purkki kermaviiliä
Jämät ranskankermasta
1 limetti
1 chili
1 tl hunajaa
suolaa
mustapippuria
Mausta kermaviili, laita mukaan pilkottu chili, limetistä raastettu kuori ja puristettu mehu. Anna maustua jääkaapissa tunnin ennen tarjoilua

Grillatut kasvikset

 

Kesäkurpitsaa
paprikaa
sipulia jne.
Öljyä
mustapippuria
suolaa
kuivattua basilikaa
valkosipulirouhetta
chilirouhetta

Pilko vihannekset, mausta ja kaada päälle öljyä. Sekoittele ja laita hetkeksi jääkaappiin. Grillaa, niin että kasviksille tulee kunnolla väriä pintaan. Ei kannata grillata liian pitkään, ettei lopputuloksena ole lötköjä vihanneksia. Lisäksi grillasimme makkaraa.

Uunissa paahdettu kukkakaali

 

Kukkakaalia
öljyä
suolaa
mustapippuria

Leikkaa kukkakaali siivuiksi, loput voi käyttää salaattiin. Levitä uunipellille, mausta ja öljyä. Paista 250 asteessa n.20 minuuttia. Jos olet reipas, niin käännä kukkakaalit 10 minuutin jälkeen. Itse en ollut ja oikein hyviä tuli!

Maissisalaatti

1/2 purkkia säilykemaissia
Kukkakaalia
1 avomaakurkku
kirsikkatomaatteja
1 kesäsipuli
muutama oliivi
muutama aurinkokuivattu tomaatti
fetaa ja öljyä fetapurkista
suola
mustapippuri
limetinmehua

Pilko pilkottavat, sekoita aineet ja anna maustua. Jos fetasi ei ollut öljyssä, niin lisää oliiviöljyä ja esim. yrttejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti