keskiviikko 21. elokuuta 2013

Mustikka-valkosuklaamuffinssit aka muhvelssit

Mummin on mustikkahullu ja tehokkaasti tartuttanut sitä minuunkin. Monta vuotta leivottiin mummin kanssa mustikkamuhvelsseja ja ne muistuttivat melko usein pannulappua tms. herkkua. Koska elämä on nykyään (muka) niin kiireistä harvemmin enää ehdin mummin kanssa leipomaan...huono selitys! Monen vuoden tauon jälkeen unohdin aiemmat tappiot ja aloin taas näitä leipomaan. Tällä reseptillä ollaan jo päästy noista pannunalusista eteenpäin. Vein eilen mummille maistiaiseksi muutama.
Mustikoista saa kiittää mahtavaa naapuriamme. Olin viikonlopun rilluttelamassa ja sunnuntaina jääkaapissa odotti 10 litran ämpäri täynnä mustikoita. Kätevää kun on naapurina niin innokas marjastaja, että ei omaan pakastimeen enää marjoja mahdu. Meille onneksi mahtui!
 


 

Mustikka-valkosuklaamuffinssit

 

100g voita
3 kananmunaa
2 dl hienoa sokeria
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
50g valkosuklaata
3-4 dl mustikoita

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Laita pellille leivinpaperi ja vuokia. Tästä taikinasta tuli 9 isoa. Sulata voi. Vispaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, lisää sitten maito sekä voi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää ne taikinaan. Sekoita nuolijalla tms. sekaan rouhittu suklaa ja mustikat. Suklaata olisi voinut olla enemmänkin (jännä!). Pakastemustikoihin sekoitan aina vähän perunajauhoa ennen taikinaan lisäämistä. Jaa taikina vuokiin ja paista uunissa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti