keskiviikko 14. elokuuta 2013

Samettinen kukkakaalisosekeitto

Tämä on vaan yksinkertaisesti todella hyvää. Menee alas ilman höysteitäkin, mutta kyllä ne vaan kuuluu tähän. Tarjosimme tätä omaa suosikkiamme alkupalaksi ystävien kesken järjestetyllä neljän tavispariskunnan illallisella ja vieraat vaikuttivat tyytyväisiltä. Ohjeesta tulee paljon keittoa, sanoisinko 8 annosta.


Samettinen kukkakaalisosekeitto

 

2 rkl öljyä
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
reilu kg kukkakaalia
5 dl vettä
5 dl maitoa
2-3 rkl kasvis/kanafondia
2 dl kermaa tai purkki ranskankermaa
mustapippuria
suolaa

Päälle

 

kuutioitua ja paistettua pekonia
silputtua ruohosipulia

Laita kattilaan öljy lämpenemään ja perään sipulit. Kuullottele pehmeiksi. Laita kattilaan pienitty kukkakaali, vesi, maito ja fondi. Keittele niin että kukkakaali on ihan pehmeää (10+ minuuttia), kannattaa välillä sekottaa. Soseuta sauvasekoittimella, lisää kerma, pippuria ja tarvittaessa suolaa. Maistele ja lisää pippuria. Meillä keitto on aina melko pippurista, mutta kukin tyylillään! Muista että pekonista tulee lisää suolaisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti