Samettinen kukkakaalisosekeitto
2 rkl öljyä
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
reilu kg kukkakaalia
5 dl vettä
5 dl maitoa
2-3 rkl kasvis/kanafondia
2 dl kermaa tai purkki ranskankermaa
mustapippuria
suolaa
Päälle
kuutioitua ja paistettua pekonia
silputtua ruohosipulia
Laita kattilaan öljy lämpenemään ja perään sipulit. Kuullottele pehmeiksi. Laita kattilaan pienitty kukkakaali, vesi, maito ja fondi. Keittele niin että kukkakaali on ihan pehmeää (10+ minuuttia), kannattaa välillä sekottaa. Soseuta sauvasekoittimella, lisää kerma, pippuria ja tarvittaessa suolaa. Maistele ja lisää pippuria. Meillä keitto on aina melko pippurista, mutta kukin tyylillään! Muista että pekonista tulee lisää suolaisuutta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti