tiistai 13. elokuuta 2013

Makaronilaatikko

Heti sään muuttuessa hiukan syksyisemmäksi, teki mieli hylätä grilli ja laittaa ruokaa uunissa. Mikäs sen parempaa kuin makaronilaatikko. Meillä tätä perusversiota ei tosin valmistettu vuosiin, koska laatikon koostumus muistutti enemmän tiiliskiveä, kuin ihanan mehukasta laatikkoa. Tässä reseptissä on mielestäni kaikki kohdillaan ja tuloksena oli irtonainen ja mehukas lopputulos. Nälkäisenä ja väsyneenä kun on asialla, niin jäi kuva ottamatta. Tuo jääkaapissa yön yli levännyt palanen vierastaa hiukan kameraa. Otan siis kuvan seuraavalla kerralla!

Seuraava kerta tuli ja viime hetkellä muistin napata kuivan. Nälkäisenä ne on aina vähän tämmöisiä.

Makaronilaatikko


2 rkl öljyä
1 sipuli
400g jauhelijaa (itse suosin nautaa)
5 dl Pirkka tummaa makaronia
mustapippuria
valkopippuria
suolaa

Munamaito

 

8 dl kevytmaitoa
3 munaa
1 rkl vasikanfondia
ripaus suolaa ja mustapippuria

(päälle juustoraastetta 1-2 dl)

Keitä makaroneja suolalla maustetussa vedessä 7-8 minuuttia. Odotellessa paista sipulit pehmeiksi öljyssä. Siirrä sivuun ja paista jauheliha. Lisää sipulit jauhelihan joukkoon ja mausta, saa olla ihan kunnolla makua.
Valuta kypsiä makaroneja kylmän veden alla lävikössä, niin eivät tarraudu toisiinsa kiinni. Kaada vuokaan makaronit ja jauheliha-sipulisekoitus. Sekoittele ja tarkasta vielä maku. Tarvittaessa lisää mausteita (muista että munamaidossakin niitä on...) kaada päälle munamaito.

Paista 200 asteessa n. 45 minuuttia.

Halutessasi laita päälle juustoraaste ja ota n. 5 minuuttia väriä pintaan grillivastuksen alla. Suosittelen vahtimaan luukun takana tätä projektia. Ärhäkkä uuni tekee muutamassa minuutissa tuhoja!

Meillä tarjoiltiin ruoka porkkanaraasteen ja tietysti ketsupin kanssa. Nakki sai tuliaisina ihanasta Myllyn kuppi ja kakku kahvila&kaupasta ostettua kotimaista tulista ketsuppia. Ilmeisesti oli ihan oikeasti tulista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti